Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté podlehli v Lize mistrů Pireu i doma

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic ve středu prohráli v Lize mistrů s Olympiakosem Pireus 0:3 po setech 16:25, 22:25 a 19:25. Po čtvrté porážce za sebou už Jihočeši nemohou opustit poslední místo tabulky skupiny A.

Foto: David Veis, ČTK

Zleva Tomáš Fila, Radek Mach a Radek Motys z Jihostroje České Budějovice blokují úder Leonarda Caldeiry z Olympiakosu Pireus.

Článek

Ani ve čtvrtém kole se tak Jihostroj premiérového vítězství nedočkal. Navíc definitivně přišel i o šanci posunout se na třetí pozici, z níž se dá postoupit alespoň do vyřazovací fáze Poháru CEV.

"Když jsme útočili do plných, tak nás dokázali ubránit. V tom byli úspěšnější a právě to byl jazýček na vahách. Nepolevili v pozornosti, nechybovali a rozdíl narůstal," řekl České televizi trenér Petr Brom. "Byl to stejný zápas jako v Řecku. Měli jsme problémy s přihrávkou, v lize se s takovým servisem moc často nesetkáte," prohlásil smečař Miroslav Čajan.

Také kapitán Stanislav Pochop prohlásil, že největší rozdíl byl v servisu. "Podání oni mají prostě lepší než my. Dnes s naší hrou nejsme úplně spokojení, s touto hrou v tak kvalitní soutěži nemůžeme uspět," poznamenal třiačtyřicetiletý blokař.

Řecký celek, v němž patří mezi hvězdy Němec Tischer, Brazilec Caldeira, Srb Miljkovič nebo Fin Kunnari, vyhrál před Vánoci první vzájemný duel hladce 3:0 a favoritem byl i v jihočeské odvetě. Její úvodní set se Budějovicím vůbec nepovedl, v druhé sadě pak sice domácí začali mnohem nadějněji, ale v koncovce doplatili na sérii chyb.

Olympiakos výtečně bránil na síti, domácí smečaři obvykle měli velmi těžkou pozici. Hostům hrálo do noty i lepší podání, v třetím setu si záhy vypracovali šestibodový náskok a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Statistice kraloval srbský olympijský vítěz Miljkovič, který se postaral o 20 bodů Pirea. "Hraje to z velké výšky, má velký přehled. Po tom milionu odehraných těžkých zápasů prostě zahrál svůj standard," ocenil ho Čajan.

Jihostroj zatím ve čtyřech zápasech v Lize mistrů získal pouze jediný set, podařilo se mu to v předchozím domácím duelu s favorizovaným Dynamem Moskva. Příští středu přivítají Jihočeši obhájce loňského prvenství v Lize mistrů a vedoucí tým skupiny, italské Trentino. "Vždycky máme základní cíl uhrát aspoň set, s tím půjdeme i do dalších zápasů," dodal Čajan.

Volejbalová Liga mistrů, 4. kolo skupiny A:
Jihostroj České Budějovice - Olympiakos Pireus 0:3 (-16, -22, -19)
Rozhodčí: Cambre (Belg.), Lungu (Rum.). Čas: 72 min. Diváci: 1400.
Č. Budějovice: Sládeček, Motys, Fila, Čajan, Sukuba, Mach, libero Juračka - Pochop, Michálek, libero Habada. Trenér: Brom.
Olympiakos: Tischer, Miljkovič, Kunnari, Caldeira, Djurič, Andreadis, libero Stefanu - Kyriazis, Sultanopulos, Angelopulos. Trenér: Kristiansson.
Tabulka:
1.Trentino BetClic43110:57
2.Dynamo Moskva4319:67
3.Olympiakos Pireus4229:66
4.České Budějovice4041:124

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články