Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce prohráli v poháru pětisetovou bitvu

Ani třetí zápas na evropské scéně v této sezoně liberečtí volejbalisté nezvládli. Po dvou porážkách s Tallinnem v Poháru CEV Cupu ve čtvrtek prohráli i v úvodním utkání třetího kola Vyzývacího poháru s nizozemským Doetinchemem 2:3 na sety. Odveta se hraje ve středu 13. ledna v hale soupeře.

Článek

Na domácích bylo vidět, jak moc chtějí před domácím publikem vyhrát, ale proti byla výborná obrana hostí se čtyřmi hráči nad 200 cm. Dukla vyhrála první set 25:19, poté však polevila v koncentraci a ztratila druhou sadu poměrem 15:25. Ve třetím dějství opět kralovali domácí, aby vzápětí ve čtvrtém setu opět prohráli jednoznačně 16:25. Rozhodující tie-break lépe zvládli hosté a vyhráli 15:10.

"Rozhodl servis a příjem. Když jsme tlačili Holanďany na servisu, jasně jsme je přehrávali. Poté ale hosté využili našich slabších chvil a my jsme si nebyli schopni přihrát," řekl trenér Dukly Michal Nekola. "Odveta bude ještě hodně zajímavá, je ale škoda, že jsme nepotěšili domácí fanoušky vítězstvím," prohlásil.

3. kolo Vyzývacího poháru volejbalistů, první zápas:
Dukla Liberec - Langhenkel Orion Doetinchem (Niz.) 2:3 (19, -15, 22, -16, -10)
Rozhodčí: Hrovat (Slovin.), Stojanov (Bul.). Čas: 122 min. Diváci: 415.

Reklama

Související témata: