Hlavní obsah

Házenkáři podlehli Slovinsku o sedm branek

Čeští házenkáři prohráli v druhém utkání na turnaji v Dánsku se Slovinskem 30:37. Svěřencům trenéra Martina Liptáka se nevydařil druhý poločas, který začal za nerozhodného stavu. V posledním zápase nastoupí česká reprezentace, jež se chystá na mistrovství Evropy, v neděli proti domácím Dánům.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha se objímá se spoluhráčem Ondřejem Zdráhalou na ilustračním snímku.

Článek

V první půli si český tým udržoval povětšinou tříbrankové vedení, v závěru však soupeři dovolil vyrovnat na 17:17. Po změně stran začali čeští házenkáři mnohem častěji chybovat a Slovinci pohodlně skórovali z rychlých protiútoků.

Lipták prohlásil, že první poločas přinesl z české strany 25 minut slušné hry. "Hráli jsme v tempu a dokázali střílet rychlé branky. Bohužel po celý zápas nás soupeř trápil svým protiútokem, se kterým jsme si nedokázali poradit. V zápase jsme celkově dostali 22 branek z první nebo druhé slovinské vlny, čemuž jsme ale napomohli také svými 22 technickými chybami. Na postavenou obranu Slovinska se nám pak nedařilo," uvedl kouč na svazovém webu.

V brance se objevili oba gólmani: dvě třetiny zápasu odchytal Galia, posledních 20 minut Štochl. Ani na lavičku nezasedl Vítek, kterého trápí problémy se svalem. "Na týmu je vidět určitá únava, přeci jen máme za sebou náročný týden. Z výsledku nedělám žádnou tragédii a určitě je dobře, že přišel teď před šampionátem. Před samotným ME pak máme dvanáct tréninků, kde můžeme nedostatky odstraňovat," doplnil Lipták.

Česko - Slovinsko 30:37 (17:17)
Sestava a branky ČR: Galia, Štochl - Nocar 2, Mičkal 3, Zdráhala 1, Vraný, Kubeš 2, Piskač, Jícha 6, Filip 8/5, Mráz 3, Stehlík 1, Hynek 1, Číp 1, Sklenák 2. Sedmimetrové hody: 5/4 - 7/6. Vyloučení: 6:6. ČK: Kubeš. Diváci: 2000.

Reklama

Související témata: