Hlavní obsah

James zařídil 41 body výhru Clevelandu v Portlandu

Basketbalisté Clevelandu potvrdili výhrou 106:94 na palubovce Portlandu, že se jim proti tomuto soupeři daří. Šestou výhru za sebou ve vzájemných duelech režíroval LeBron James, jenž nastřílel 41 bodů a přidal deset doskoků.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Basketbalista Clevelandu LeBron James

Článek

Naprosto bezchybný byl James v úvodní čtvrtině, kdy z pole neminul ani jeden pokus a zatížil konto soupeře dvaceti body. Hrozivé manko domácí tým sedm minut před koncem vyrovnal, 34 body se o to nejvíc zasloužil Brandon Roy. Cavaliers se ale v závěru znovu zkoncentrovali a obrat nepřipustili.

Po dvou prohrách se vzpamatovali basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří vyhráli nad Milwaukee 95:77. Špatnou úspěšnost střelby Kobeho Bryanta, jehož stále omezuje poraněný prst na jeho silnější ruce, tentokrát nahradili jeho spoluhráči. Andrew Bynum si dokonce 18 doskoky vylepšil osobní maximum v soutěži. "Zkoušel jsem hrát i bez dlahy. Mohu pak víc hýbat (s prstem), ale nemám dost síly," povzdechl si Bryant.

Nejlepší tým Východní konference Boston se dostává z nedávné výsledkové krize a vyhrál v Torontu 114:107. První triple double sezony si připsal Rajon Rondo, velký den měl i Rasheed Wallace. Ten se trefil pětkrát za tři body a svou bilanci zakončil na 29 bodech. "S tímto týmem nikdy nevíte..., kdokoliv se může stát žolíkem. Všichni umí dát koš a už v minulosti každý prokázal, že je osobností týmu," uznal sílu Bostonu nejlepší střelec domácích Chris Bosh.

NBA:
LA Clippers - Miami 94:84, LA Lakers - Milwaukee 95:77, Portland - Cleveland 94:106, San Antonio - New Jersey 97:85, Toronto - Boston 107:114, Washington - New Orleans 110:115.

Reklama