Hlavní obsah

USK stáhl z VŠ Praha trio reprezentantek, doporučila mu to FIBA

PRAHA

Basketbalový mistr USK Praha si musel stáhnout zpět z hostování reprezentantky Terezu Peckovou, Editu Šujanovou a Kateřinu Bartoňovou, které na konci prosince uvolnil do VŠ Praha. Jinak hrozilo, že by nemohly nastoupit ke středečnímu zápasu Evropské ligy proti Košicím.

Článek

"Předpoklad byl takový, že budou k dispozici, protože pro evropské soutěže měla být závazná jiná soupiska než pro domácí. Prostřednictvím svazu jsme požádali FIBA, aby se k problému vyjádřila. No a její stanovisko bylo nakonec takové - kdyby ve VŠ zůstaly, nebyly by k dispozici pro Euroligu," řekl dnes ČTK manažer USK Marek Kučera. "Netuším, proč to tak bylo, jestli se třeba proti minulým létům nějak změnila pravidla pro přestupy. Nevím," dodal.

Všechny tři hráčky se v týmu VŠ, složeném vesměs z dalších kmenových hráček USK, rozehrály do výborné formy a nováček soutěže začal rázem vítězit. Stihly ale jen dva zápasy a v sobotu v Karlových Varech už zase chyběly.

"Euroliga je pro nás prioritní, proto jsme si je nakonec stáhli," řekl Kučera. Vyloučil možnost, že by takto rychlé střídání klubů odporovalo i českým regulím. "Řídíme se stanoviskem svazu, který nám to povolil," uvedl. Všechny tři hráčky už prý sezonu dohrají v dresu USK.

Reklama