Hlavní obsah

Děčínští basketbalisté si v rozehrané sezóně odskočili do Číny

DĚČÍN

Pětidenní výlet do Číny zpestřil děčínským basketbalistům rozehranou sezónu. V Čeng-tu odehráli dva charitativní zápasy proti týmu Peking Olympians s bilancí jedné výhry a porážky. Čtvrtý celek Mattoni NBL v pondělí Čínu opustil a domů má výprava dorazit v úterý. V české lize se Děčín znovu představí v sobotu v Opavě.

Článek

Svěřenci trenéra Pavla Budínského, který se nedávno stal i koučem české reprezentace, do Asie přiletěli minulý čtvrtek. Vedle basketbalu si prohlédli i čtyřmiliónovou metropoli sečuánské provincie a navštívili i tamní rezervaci pand velkých, která je největší na světě.

Na palubovce si Severočeši vedli napůl úspěšně. V sobotu podlehli 95:104, v nedělní odvetě zvítězili 96:83. "Sehráli jsme dva velice kvalitní zápasy, jejich atmosféra byla pro tým nezapomenutelným zážitkem. Pekingský tým hraje nižší americkou ligu a v neděli jsme mu připravili první porážku v sezoně," uvedl Budínský. V čínskému mužstvu hrál i Sun Jüe, kterého v roce 2007 draftovali šampioni NBA Los Angeles Lakers.

Reklama

Související témata: