Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic uhráli proti Trentinu alespoň set

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i pátý zápas v Lize mistrů. Obhájci trofeje Trentinu doma podlehli 1:3 na sety. Proti italskému favoritovi, jenž si zajistil postup do další fáze, dnes uhráli alespoň druhý set v soutěži.

Článek

Trenér Petr Brom se musel obejít bez univerzála Motyse, který laboruje s bolestivě poraněným ramenem. První sadu i bez něj odstartovali domácí velmi dobře, vedli dokonce 7:4. Hosté v nejsilnějším složení ale brzy vývoj otočili. Aktuálně nejlepší smečař světa Bulhar Kazijskij přitlačil na servisu, Juantorena přidal dělové údery na síti a stav se vyšplhal na 15:18. Set už nezachránil ani příchod zkušeného Pochopa.

Razanci hostů nedokázal Jihostroj vzdorovat a brzy prohrával 11:18 i ve druhém dějství. Za stavu 18:24 vše uzavřel pokaženým servisem Čajan.

I ve třetím setu podali hráči českého mistra bojovný výkon. Dařilo se Filovi na postu univerzála, kde zaskočil za Motyse, a Budějovice vedly 17:13. Trentino opět zpřesnilo hru, především Kubánec Juantorena byl k neubránění a set rozhodovala koncovka. V ní se parádními zákroky blýskl libero David Juračka a Jihostroj vybojoval druhý set v soutěži v poměru 25:23.

Neustále dotahovali soupeřův náskok

Ve čtvrté sadě Jihočeši neustále dotahovali soupeřův náskok. I tak se ale především nahrávač Sládeček, blokař Mach i smečař Čajan dokázali proti italské obraně prosadit. V závěru setu italský tým potvrdil kvalitu, Juantorena přidal pár exhibičních úderů z velké výšky a domácí odešli poraženi 20:25.

"Hráčům jsem řekl, že se nesmíme bát. Vzali to zodpovědně, asi jsme soupeře. zaskočili, nejspíš čekal lehčí zápas," uvedl kouč Brom. "Všechny zápasy v Lize mistrů hrají v té nejsilnější sestavě, protože jde o každý bod, a takový výkon nečekali," dodal spokojeně.

"Italové jsou strašně rychlí. Když nemáme dobře přihráno, hned je proti nám dvojblok nebo dokonce trojblok," povzdechl si univerzál Tomáš Fila. Blokař hostů Emanuelle Birarelli vyzdvihl prostředí, ve kterém se zápas odehrál. "Trumpetisti, muzika, bubny, to byla paráda. Budějovice mají výbornou obranu a my máme navíc obtížný program. Těžko se dokážeme soustředit na všechny zápasy," řekl.

Volejbalová Liga mistrů, 5. kolo skupiny A:
Jihostroj České Budějovice - Trentino 1:3 (-22, -18, 23, -20)
Rozhodčí: Todorov (Bul.), Ermihan (Tur.). Čas: 99 min.
Sládeček, Fila, Čajan, Procházka, Sukuba, Mach, libero Juračka - Pochop, Michálek, Dvořák. Trenér: Brom.
Olympiakos Pireus - Dynamo Moskva 3:2 (22, -23, 23, -23, 10).

Reklama

Související témata: