Hlavní obsah

Nymburk zahájí osmifinále Eurocupu doma s Crvenou Zvezdou

PRAHA

Basketbalisté Nymburka vstoupí do osmifinálové skupiny Evropského poháru ULEB 26. ledna domácím soubojem s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Článek

O týden později se šestinásobní čeští šampióni představí na hřišti celku Türk Telekom Ankara a první polovinu bojů ve skupině zakončí 9. února na palubovce Gran Canarie na Kanárských ostrovech. Rozhodl o tom středeční los.

Po úvodních třech zápasech bude následovat dvoutýdenní pauza, 23. února Nymburk bude hostit španělský celek, 2. března zavítá do Bělehradu a osmifinálovou fázi uzavře soubojem s Ankarou. Středočeši ke svým domácím zápasům znovu budou nastupovat v pardubické ČEZ Areně, podle všeho v tradičním čase v 18:00.

Nymburk do osmifinále postoupil jako vítěz základní skupiny H, kde za sebou nechal druhého postupujícího Bamberg, Biellu a Ventspils. Tým kouče Muliho Kacurina se mezi elitní šestnáctku týmů ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži dostal poprvé v historii, Eurocup letos hraje třetí sezónou.

Středočeši v úvodní fázi měli bilanci čtyř výher a dvou porážek stejně jako jejich druhý soupeř v osmifinále Gran Canaria. Crvena Zvezda prohrála jen jednou, Türk Telekom proklouzl až na poslední chvíli se třemi výhrami a třemi nezdary.

Reklama

Související témata: