Hlavní obsah

Basketbalista Hannavan kvůli zdravotním potížím v Nymburku končí

Americký basketbalista Ian Hannavan dnes skončil v týmu mistrovského Nymburku. Důvodem jsou přetrvávající blíže nespecifikované zdravotní problémy u dvoumetrového křídelního hráče, který do středočeského klubu přišel loni v létě z Prostějova. ČTK to řekl tiskový mluvčí Nymburka Jiří Zídek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost basketbalistů Nymburka - ilustrační foto.

Článek

"Dohodli jsme se, že vzájemnou spolupráci kvůli Hannavanovu zdravotnímu stavu ukončíme. Zároveň se budeme rychle snažit sehnat náhradu," uvedl Zídek. Nástupce Hannavana, který vlastní i belgický pas, musí být také občanem Evropské unie. Na zámořský trh se Nymburk už orientovat nemůže, protože na své soupisce má vyčerpanou povolenou kvótu pro americké hráče a tím se zúžil jeho manévrovací prostor. "Tím to asi bude všechno komplikovanější," podotkl Zídek.

Devětadvacetiletý Hannavan za Nymburk odehrál v nejvyšší soutěži 19 zápasů s průměrem necelých dvanácti nastřílených bodů. V Evropském poháru ULEB, kde šestinásobní čeští šampioni postoupili do osmifinálové skupiny, nastoupil ke čtyřem utkáním a v průměru nastřílel přes šest bodů. Do posledních dvou duelů proti Bielle a ve Ventspilsu už nezasáhl. Naposledy se na hřišti objevil 2. ledna v Pardubicích na pouhé tři minuty.

Reklama

Související témata: