Hlavní obsah

Basketbalista Arenas přiznal vinu za nedovolené ozbrojování

Basketbalista Washingtonu Gilbert Arenas přiznal u soudu vinu za nedovolené ozbrojování. Na základě toho mu nyní hrozí maximálně šestiměsíční trest vězení.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gilberto Arenas z Washingtonu Wizards

Článek

Osmadvacetiletého Arenase, jenž má v týmu Wizards šestiletou smlouvu na 111 milionů dolarů, obvinili z nelegálního držení zbraní ve čtvrtek. Už předtím ho za předvánoční incident v hale Verizon Center na neurčito suspendovalo vedení NBA.

Washingtonský soudce po pátečním půlhodinovém slyšení stanovil předběžné datum vynesení rozsudku na 26. března.

Od Arenase, jenž je nejlepším střelcem týmu, se už distancovalo vedení Wizards. Obří plakát s jeho podobiznou už zmizel z domácí haly Washingtonu a tým odstranil z oficiálního stánku se suvenýry všechny předměty týkající se Arenase.

Trojnásobný účastník Utkání hvězd se dostal do problémů kvůli incidentu se spoluhráčem Javarisem Crittentonem. S ním se pohádal kvůli kartám, které hráli v letadle 19. prosince na cestě z utkání ve Phoenixu. Oba si vzájemně vyhrožovali zastřelením a Arenas podle vyšetřovatele zastrašoval spoluhráče hrozbou, že zapálí jeho vůz Cadillac Escalade.

Dva dny poté vybral Arenas ze své skříňky v hale čtyři pistole a položil je na židli před Crittentonovu skříňku se vzkazem "Jednu si vyber". Hvězdný basketbalista při vyšetřování řekl, že Crittenton mu hrozil dokonce nabitou zbraní, ten to ale popřel.

Arenas, který schováváním zbraní v kabině porušil pravidla NBA, měl ve skříňce poloautomatickou pozlacenou pistoli Desert Eagle, revolver Smith & Wesson, poloautomatickou Kimber Eclipse a Browning.

Reklama

Související témata: