Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova se pokusí získat proti Fenerbahce set

Alespoň jeden set chtějí získat volejbalistky Modřanské Prostějov v úterním utkání Ligy mistryň s favorizovaným Fenerbahce Istanbul. K závěrečnému zápasu základní části nastoupí oba soupeři s jistotou postupu, přičemž turecký soupeř ztratil zatím v celé soutěži pouze dvě sady, když ve čtvrtek na domácí palubovce porazil 3:2 Dynamo Moskva.

Článek

"Mluvit v tomto utkání o našem vítězství se dá považovat za utopii. Pokusíme se ale odehrát vyrovnaný zápas. Pokud bychom při tom získali sadu, tak by to bylo výborné. Vyhrát dva sety bych považoval za super výkon," řekl trenér Miroslav Čada.

K dispozici bude mít po delší době kompletní tým. "Potěšitelné je, že už je zcela v pořádku nahrávačka Soňa Nováková, která měla důležitý podíl na našem posledním vítězství v Bielsko-Biale. Zajistilo nám to postup, proto nemusíme jít do zápasu s Fenerbahce s obavami," dodal Čada.

Hlavní tahounkou tureckého týmu je 202 cm vysoká ruská smečařka Jekatěrina Gamovová. "Ovšem i další hráčky, jakými jsou Chorvatka Osmokrovičová, Belgičanka Dirickxová a Nizozemka Blomová, patří do absolutní evropské špičky. Takový tým se v Českun neukáže ani jednou za deset let," uvedl Čada.

Po postupu do další fáze soutěže se Prostějov uchází o pořádání finálového turnaje. Tím by měly Hanačky zajištěný přímý postup mezi nejlepší čtyři evropské týmy. Final Four chtějí ale uspořádat také Cannes a Ankara. "Mělo by se rozhodnout do konce týdne. Podle zákulisních informací má nejvíce šancí Cannes. Ale i my máme určitou naději, musíme počkat na definitivní rozhodnutí," doplnil Čada.

Úterní zápas začne v Prostějově v 16:30 a diváci na něj budou mít vstup zdarma.

Reklama

Související témata: