Hlavní obsah

Českým házenkářům dodali na ME podle Kubeše sílu diváci

WIENER NEUSTADT

Zatím bez bodu jsou na evropském šampionátu házenkářů v Rakousku čeští reprezentanti. Pokud v pátečním posledním zápasu skupiny D zdolají Maďarsko, postoupí do další fáze turnaje, jinak pro ně mistrovství skončí.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Sebastiena Bosqueta z Francie (vlevo) brání Daniel Kubeš.

Článek

"Nejeli jsme si sem zahrát jen tři zápasy. Musíme Maďarsko porazit a postoupit," prohlásil odhodlaně Daniel Kubeš, opora české obrany.

Ve středečním souboji s Francií byl český výběr blízko zisku minimálně bodu, ale nakonec olympijským vítězům podlehl o gól. "Po debaklu od Španělska jsem byl hrozně zklamaný z naší hry. Ale když jsem pak v hale viděl nadšení těch lidí, kteří nás přijeli povzbudit, hned jsem na to zapomněl. Naši fanoušci nám dali hroznou sílu a jejich přítomnost nám hodně pomohla," řekl novinářům po utkání Kubeš.

Příznivcům českého výběru slíbil, že do zápasu s Maďarskem půjde reprezentace naplno. "Vždy jsme si na šampionátech přáli podporu a teď ji máme. Musíme se za to odvděčit," podotkl Kubeš.

Spoluhráčům pomohl gólman Galia

Po prvním poločase s Francií, jehož výsledek připomínal poločasovou ztrátu Čechů z úvodního utkání proti Španělsku, se český celek ukázal na palubovce ve zcela jiném světle. Výbornou obranu podpořil vynikající brankář Galia.

"V první půli jsme měli smůlu. Martin si často sáhl na míče, které ve druhé půli dokázal chytit. Po přestávce jsme se dostali do laufu a soupeř byl najednou pod tlakem," řekl Kubeš.

Francouzi nedokázali osmnáct minut skórovat a český celek vyrovnal na 17:17. "Je jen škoda, že jsme to nedokázali zužitkovat," doplnil Kubeš s tím, že soupeře zachránil brankář Omeyer. "Byl jejich poslední záchrana, kterou mohli mít. A on je opravdu zachránil. Počet jeho zákroků je fantastický," ocenil protivníka Kubeš.

I přes těsnou prohru našel na zápasu s Francií pozitivum. "Ze zápasu mám daleko lepší pocit než z prvního. Hráli jsme tak, jak se musí hrát na Euru, na absolutní doraz. To se podařilo a je to vidět i na výsledku," dodal Kubeš.

Reklama

Související témata: