Hlavní obsah

Cleveland i podruhé v sezóně NBA porazil šampióny z Lakers

CLEVELAND

Basketbalisté Clevelandu vyhráli v NBA i druhý vzájemný zápas proti obhájcům titulu Los Angeles Lakers. Na vánoční výhru 102:87 navázali Cavaliers ve čtvrtek domácím vítězstvím 93:87, na kterém se 37 body podílel LeBron James.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

LeBron James (23) z Clevelandu nastřílel Lakers 37 bodů.

Článek

Ten v duelu nejužitečnějších hráčů posledních dvou sezón předčil ve všech směrech Kobeho Bryanta, protože si připsal více bodů, asistencí i doskoků. Špílmachr Lakers se mohl radovat jen k pokoření hranice 25.000 bodů v kariéře, které dosáhl jako nejmladší hráč v historii a jako patnáctý v pořadí.

Po zápase Bryant připustil, že ke hře proti elitním týmům z Východní konference, jako jsou Cleveland či Boston, musí obhájci titulu přistupovat jinak. "Jsou to fyzicky vybavené týmy, houževnaté a zarputilé. A to není součást naší DNA," konstatoval Bryant.

James si výhru užíval, ale varoval před předčasnými oslavami. "Nemůžeme nijak přeceňovat to, že jsem je dvakrát porazili (v základní části). Na tom nezáleží. Cesta k titulu pořád vede přes Los Angeles a důležité bude jedině porazit je ve finále a sebrat jim trofej," řekl James.

Cleveland se v zápase lídrů obou konferencí prosadil i přesto, že se musel obejít bez Mo Williamse, který byl v prvním vzájemném utkání nejlepším střelcem a v týmové statistice je druhý za Jamesem. Hrát nebude ještě další čtyři až šest týdnů kvůli zranění ramena z úterního zápasu s Torontem.

Výsledky NBA
Cleveland - LA Lakers 93:87, Denver - LA Clippers 105:85.

Reklama

Související témata: