Hlavní obsah

Kouč Kacurin po sezóně v Nymburce skončí, nahradí ho Ginzburg

NYMBURK

U basketbalistů Nymburka po sezóně skončí izraelský trenér Muli Kacurin. Nahradí ho dosavadní asistent Ronen Ginzburg a trenérský tým by mohl doplnit další Izraelec Oren Amiel, který už u mistrovského celku dříve vypomáhal. ČTK to potvrdil tiskový mluvčí Nymburka Jiří Zídek.

Článek

"To, že Muli Kacurin odejde, už je jisté," citoval dnes prezidenta klubu Miroslava Janstu server Sedmička.cz. Pětapadesátiletý kouč v Nymburce působí od roku 2006, před začátkem sezóny podepsal novou smlouvu na jeden rok.

"Pan Jansta dlouhodobě zastává názor, že trenér má pro tým přínos jen v tříletém období. Kacurin měl dobré výsledky, proto u nás strávil o rok víc," řekl ČTK Zídek.

Do budoucna je zatím pevně stanoveno jen jméno hlavního kouče, kterým bude Kacurinův krajan a dlouholetý spolupracovník Ginzburg. "Svého asistenta si jmenuje sám, až bude uveden do funkce. V klubu to teď nikdo neřeší, máme dost starostí před osmifinálovou skupinou Evropského poháru," řekl Zídek. Angažování Amiela označil za "dost dobře možné".

Pětapadesátiletý Kacurin udržel Nymburk ve špičce české ligy a během svého působení s ním získal zatím tři ligové tituly. V basketbalových kruzích se spekuluje o tom, že by měl najít nové angažmá v jednom ze španělských klubů.

Reklama

Související témata: