Hlavní obsah

Nymburk touží natáhnout úspěšnou evropskou sérii i s CZ Bělehrad

Na historický okamžik se připravují nymburští basketbalisté. V úterý sehrají první zápas mezi elitní šestnáctkou Evropského poháru ULEB, druhé nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu. Šestinásobní čeští šampioni do osmifinálové skupiny vstoupí domácím duelem s Crvenou Zvezdou Bělehrad, s níž se už předloni dvakrát utkali v téže soutěži a loni v létě ji porazili v přípravném utkání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalisté Nymburka se radují z vítězství nad Ventspils

Článek

Nymburští také v pardubické ČEZ Areně zkusí navázat na předchozí dvě výhry ze základní skupiny. "Crvena Zvezda je letos silný tým, nicméně jsme si v základním kole dokázali, že i my jsme silní a že můžeme silného soupeře porazit," uvedl nymburský kouč Muli Kacurin.

Připomněl, že ve čtyřčlenné skupině by se každé zaváhání na domácí palubovce mohlo vymstít, pokud Středočeši chtějí pomýšlet na postup mezi nejlepších osm celků Eurocupu. "Bylo by dobré, abychom v prvním zápase zvítězili, pokud budeme chtít zůstat ve hře."

Nymburk po výsledkové krizi na přelomu roku, kdy v lize nečekaně prohrál tři utkání za sebou, zřejmě znovu našel vítězný rytmus. V nejvyšší domácí soutěži se uklidnil třemi výhrami, naposledy v sobotu lehce ovládl duel v Ostravě. Nyní hráči chtějí před domácím publikem získat skalp soupeře zvučného jména na pohárovém kolbišti.

Crvena Zvezda rozhodně není pro Nymburk neznámým protivníkem. Před dvěma lety srbský velkoklub v Pardubicích předvedl znamenitý obrat v utkání, korunovaný výhrou v prodloužení. V odvetě však zase přesvědčivě vyhrál Nymburk, který uspěl i v letní konfrontaci v přípravném období. Vzpomínky na nedávný duel však podle nymburského kouče Kacurina nyní nebudou hrát žádnou roli.

"Udělali změny na soupisce, přidali hráče, vyměnili trenéra, obměnili herní styl. Nyní hrají velmi atraktivní a rychlý basket. Pro nás bude klíčové, abychom zbrzdili jejich protiútok a pohlídali si doskoky, aby neměli šanci k lehkým košům," podotkl Kacurin, jehož tým v osmifinálové fázi ještě čekají dvojutkání s Gran Canarií a týmem Turk Telecom.

Úterní zápas s Crvenou Zvezdou začne v 18:00 v Pardubicích, vysílá jej program ČT2.

Reklama

Související témata: