Hlavní obsah

Jamesovy šestky rozhodly v NBA o výhře Clevelandu v Miami

NEW YORK

LeBron James rozhodl dvěma trestnými hody o výhře basketbalistů Clevelandu v pondělním utkání v Miami. V duelu s týmem kolem další hvězdy NBA Dwyanem Wadem strhl James čtyři sekundy před koncem vedení na stranu Cavaliers o jediný bod 92:91. Wade měl ještě možnost výsledek otočit, ale přes bránícího Jamese se za zvuku závěrečného klaksonu netrefil.

Foto: Hans Deryk , Reuters

Cleveland Cavaliers LeBron James (R) z Clevelandu v zápase s Miami.

Článek

Osobní duel dvou spoluhráčů z olympijského výběru měl přitom rozehrávač Miami fantasticky rozehraný, protože za první poločas nastřílel 30 bodů. Ve zbytku utkání už ale přidal jen dva, v poslední minutě navíc neproměnil dvě šestky a v kritickém okamžiku zavinil i ztrátu míče. "Měli jsme to ve vlastních rukách, ale chyby, které normálně nedělám, nás stály zápas," litoval Wade.

Také James, který hrál coby čerstvý majitel ocenění pro nejlepšího hráče Východní konference uplynulého týdne, dal 32 bodů. Ty poslední přidal po tvrdém faulu Quentina Richardsona, po kterém skončil mezi diváky a zhruba dvě minuty se vzpamatovával z otřesu.

"Bolela mě hlava, ale dokázal jsem se uvolnit. Bylo to těžké, ale zvládl jsem to," komentoval proměněné šestky, které byly klíčem k páté výhře aktuálních lídrů NBA za sebou.

Rovněž nejlepší hráč minulého týdne v Západní konferenci Chauncey Billups z Denveru ukázal, že ocenění nezískal náhodou. Hostům z Charlotte nastřílel 27 bodů a byl strůjcem vítězství 104:93.

Nuggets drží momentálně nejdelší vítěznou šňůru v soutěži, vyhráli posedmé za sebou. A to přitom hráli bez svého nejlepšího střelce Carmela Anthonyho, který si v sobotu poranil kotník, a zápas nedohráli brzy vyloučený Kenyon Martin a zraněný Chris Andersen.

NBA:
Boston - LA Clippers 95:89, Denver - Charlotte 104:93, Houston - Atlanta 95:102, Memphis - Orlando 99:94, Miami - Cleveland 91:92, Philadelphia - Indiana 98:109, Portland - New Orleans 97:98, San Antonio - Chicago 93:98, Utah - Phoenix 124:115.

Reklama

Související témata: