Hlavní obsah

Házenkář Jícha: Dokázali jsme se přiblížit těm nejlepším týmům

PRAHA/INNSBRUCK

Smutní byli po zápase s Polskem čeští házenkáři. Jedna jediná branka jim chyběla k tomu, aby na evropském šampionátu remizovali s favorizovaným celkem... I tak však výběr trenéra Martina Liptáka ukázal, jaká bojovnost v něm je, a že dokáže s těmi nejlepšími hrát vyrovnanou partii. "Ukazuje se, že jsme se vydali správnou cestou," řekl po utkání Filip Jícha.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Filip Jícha během zápasu proti Polsku

Článek

Před pár dny by asi málokdo věřil tomu, že čeští házenkáři dokáží sehrát vyrovnané zápasy s těmi nejlepšími týmy. Svěřenci Martina Liptáka však na evropském šampionátu v Rakousku ukazují, jaká je v nich bojovnost. Nejprve ve skupině potrápili mistry světa a olympijské vítěze - Francouze. S nimi nakonec těsně prohráli 20:21. Poté porazili Maďary a postoupili ze základní skupiny do další fáze soutěže.

V ní dokázali zvítězit nad Slovinci a v úterý sehráli další vyrovnané utkání s favorizovaným Polskem. Od remízy dělila českou reprezentaci opět jedna jediná branka a zápas nakonec skončil těsnou výhrou Poláků 35:34. Čeští hráči však i přes obrovské zklamání hledali na své hře pozitiva. "Ukazuje se, že jsme se vydali správnou cestou a dokázali jsme se přiblížit těm nejlepším týmům," uvedl v tiskové zprávě Filip Jícha.

"Hrajeme v enormním nasazení a já už jsem ve druhém poločase proti Polákům prostě nemohl. Únava je znát a kdybychom byli o trochu více fit, mohli jsme překvapit a Polsko zdolat," řekl dále. "Musíme zůstat stát nohama pevně na zemi a dál na sobě pracovat. Poslední zápas s Německem bude pro nás extrémně náročný a my jej musíme odehrát tak, abychom byli spokojení," dodal Jícha.

A jeho slova potvrdil i Karel Nocar. "Jsem rád, že to, co jsme si před šampionátem přáli, tedy být schopni hrát s těmi nejlepšími týmy, se nám povedlo. Mužstvo má charakter, srdce a bojovnost. A za to si všichni zaslouží pochvalu," uzavřel kapitán českého celku Karel Nocar.

Zápas s Německem odehrají čeští házenkáři ve čtvrtek 28. ledna od 16:30.

Reklama

Související témata: