Hlavní obsah

Volejbalistky Brna prohrály ve Vyzývacím poháru v Istanbulu

Volejbalistky KP Brno prohrály v osmifinále Vyzývacího poháru v prvním zápase v Istanbulu s domácím Galatasarayem za 68 minut hladce 0:3. Tureckému týmu stačí v odvetě příští čtvrtek v Brně uhrát k postupu jeden set.

Článek

"Soupeřky byly lepší ve všech směrech. My jsme hráli hodně nervózně," řekl ČTK trenér KP Brno Ondřej Marek. Jeho svěřenkyně stačily držet krok s domácím celkem pouze v prvním setu, kdy se dostaly do vyrovnanější koncovky. "Tu jsme ale zbytečně ztratili vlastními chybami. V dalším průběhu se nám už nedařilo," dodal Marek.

Galatasaray přesněji kombinoval a těžil i z důraznějšího podání. Naopak brněnské hráčky se na síti tolik neprosazovaly a k případné šanci na zvrat a zisk alespoň jednoho setu se vůbec nedostaly.

"V útoku se dařilo pouze Strakové. Soupeřky měly v základní sestavě čtyři turecké reprezentantky a volejbalově jsou mnohem dál. Šanci na postup už velkou nemáme," prohlásil Marek.

Osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistek, první zápas:
Galatasaray Istanbul - KP Brno 3:0 (21, 15, 20)
Rozhodčí: Stipaničev (Chorv.), Kolarevič (Srb.). Čas: 68 min.
Sestava Brna: Kubínová, Straková, Melichárková, Rozkydálková, Svobodníková, Onderková, libero Jášová - Vitoulová, Štorková, Staňková, Širůčková, Bradáčová.

Reklama

Související témata: