Hlavní obsah

Arenas a Crittenton kvůli pistolím v této sezóně NBA dohráli

Basketbalisté Washingtonu Wizards Gilbert Arenas a Javaris Crittenton, kteří na sebe v prosinci v klubové šatně mířili pistolemi, si do konce této sezóny v NBA nezahrají. Rozhodl o tom komisionář zámořské soutěže David Stern poté, co se v uplynulých dvou dnech s oběma hráči setkal. Washingtonu zbývá odehrát v základní části 38 zápasů.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gilberto Arenas z Washingtonu Wizards

Článek

Oba hříšníci přijdou o peníze za zbylá utkání, což bude znamenat citelnou ztrátou především pro Arenase. Osmadvacetiletá hvězda týmu inkasuje díky lukrativní šestileté smlouvě na 111 miliónů za každý zápas 147 200 dolarů. O šest let mladší Crittenton přijde "jen" o 13 435 dolarů za každé utkání.

Arenas nehraje už od 6. ledna, kdy mu Stern do vyřešení případu zastavil soutěžní činnost.

"Projevili lítost, ale pro jejich chování neexistuje žádná omluva," konstatoval Stern ve středu, kdy vynesl definitivní tresty. "Víme, co říkáme, když říkáme, že zbraně jsou v našich budovách a týmech zakázány. Je to velmi nebezpečné pro hráče i všechny ostatní," uvedl.

Arenas s Crittentonem na sebe vytáhli pistole, když se pohádali o výhru z pokeru. Oba se posléze přiznali k nedovolenému ozbrojování, kvůli němuž se dostali do potíží i se zákonem. Crittenton byl už v pondělí odsouzen k ročnímu vězení s podmínkou, jeho kolega by si měl vyslechnout rozsudek 26. března.

Oba hráči měli v šatně zbraně, přestože to kolektivní smlouva hráčům v NBA zakazuje. Arenas měl ve své skříňce dokonce čtyři pistole, které tam prý ukryl, aby je doma nenašly děti.

Reklama

Související témata: