Hlavní obsah

USK ve Valencii překvapit nedokázal, první zápas prohrál 70:81

VALENCIE

Basketbalistky USK Praha podlehly v prvním zápase osmifinále Evropské ligy domácí Valencii 70:81. Rozhodl o tom především první poločas, který Vysokoškolačky prohrály o 21 bodů a pak už jen marně stahovaly. Druhé utkání se bude hrát v pátek v Praze.

Článek

Lídr španělského basketbalu posledních sezon dal Pražankám naději jen v úvodu zápasu, jehož první minuty přinesly vyrovnanou hru, pak už ale začaly být cítit větší zkušenosti a vyrovnanost kádru Valencie. Domácí hráčky totiž proměňovaly střely ze všech pozic, zatímco USK tápal a i při dvoubodové střelbě měl během prvního poločasu sotva třetinovou úspěšnost.

V celém zápase ale Španělky poměrně hodně ztrácely míče, což po pauze vrátilo USK do hry. Trpělivou hrou, která se na pivotu opírala především o veteránku Kiretaovou, začal hostující tým pomalu stahovat a v polovině poslední části bylo zaděláno na drama. Nová posila Houstonová během půlminuty vydřela dva fauly, dala pět bodů a USK najednou prohrával jen o devět.

Tou dobou už ale Valencie měla na palubovce opět to nejlepší ze svého kádru a zvrat si jednoduše nepřipustila. V klíčových chvílích v závěru jí navíc padaly trojky. Nejsilnější sestava španělského týmu se obešla bez Češky Jany Veselé, která odehrála necelých 20 minut a připsala si po čtyřech doskocích a asistencích, body ale dala jen ze dvou trestných hodů.

Osmifinále Evropské ligy basketbalistek, první zápas:
Ros Casares Valencie - USK Praha 81:70 (24:14, 52:31, 63:46)
Nejvíce bodů: De Souzová 24, Miltonová 14, Hammonová, Snellová a Valdemorová po 10 - Houstonová 16, Kiretaová 15, Whalenová 13. Trestné hody: 9/7 - 17/13. Fauly: 14:13. Trojky: 6:3.

Reklama