Hlavní obsah

Basketbalistce Kulichové skončila po operaci kotníku sezóna

BRNO

Česká basketbalová reprezentantka Petra Kulichová je po operaci kotníku a skončila pro ni sezóna. Podkošová opora národního týmu i českých vicemistryň z Brna bude minimálně tři měsíce odpočívat. Její účast na mistrovství světa, které na přelomu září a října bude hostit Česko, by ale neměla být ohrožena.

Článek

Pětadvacetiletá pivotka se podrobila chirurgickému zákroku v úterý v Úrazové nemocnici v Brně a zatím zůstala hospitalizována. "Má přetrženou jednu šlachu na zevní straně kotníku, kterou bylo nutné sešít. Kromě toho měla na poraněném kotníku natržené kloubní pouzdro," řekl klubový lékař brněnských basketbalistek Libor Paša, který Kulichovou také operoval.

"Zátěž v podobě doskoků a pohybů do stran bude moci podstoupit nejdříve po třech měsících. Literatura dokonce uvádí šest měsíců, ale věřím, že to bude dříve. Bude záležet na průběhu hojení," dodal Paša. Přípravu na podzimní světový šampionát by podle něj měla Kulichová stihnout.

Náhradu za reprezentační pivotku brněnský klub hledat nebude. "Dohrajeme sezónu se stávajícím hráčským kádrem," uvedl manažer Jiří Hamza. I bez Kulichové dokázal oslabený tým Frisco Sika zvítězit v úterním prvním osmifinále v Madridu na palubovce Rivasu Ecopolis a v pátek může v Brně potvrdit postup.

Reklama