Hlavní obsah

Štěstí přinášely střepy z hrníčku

PRAHA

Olympijský sen basketbalistkám přibližoval i hrníček s logem her v Aténách, který však před čtvrtfinále společně rozbily a každá z dvanácti hráček si schovala jeden střep. "Přineslo nám to štěstí," přiznala nejstarší z družstva Romana Hamzová. "Řekly jsme si, že v Aténách ho pak zase slepíme," usmívala se Lucie Blahůšková.

Foto: ČTK/Michal Doležal

České basketbalistky se stříbrnými medailemi (zleva) Eva Vítečková, Jana Veselá, Hana Machová, Ivana Večeřová a Lucie Blahušková na letišti Praha-Ruzyně, kam přiletěly 29. září z dějiště mistrovství Evropy řeckého Patrasu.

Článek

"Já ten svůj kousek dám té hráčce, která pojede místo mne," doplnila Hamzová, pevně rozhodnutá v reprezentaci skončit. Děvčata si libovala, že v týmu jedna táhla za druhou, nikdo si nic nezáviděl ani nevyčítal.

"Žádná z nás nic nevzdala. Největší sluníčko byla Zuzka Klimešová, která s námi byla poprvé na velké akci, ale dokázala rozdávat pohodu plnými hrstmi," říkala Hamzová na adresu jediné hráčky, která chyběla při pondělním příletu. "Hraje v Aténách řeckou ligu, která začíná už za pár dní, a tak tam hned zůstala," vysvětlila Hamzová.

Reklama