Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy získali na půdě libereckého obhájce pohár

LIBEREC

Volejbalisté Ostravy ukončili tříleté panování Liberce v Českém poháru. Hráči týmu DHL vyhráli dnešní finále právě na půdě severočeských obhájců 3:2 na sety a získali trofej podruhé v historii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalisté Ostravy se radují ze zisku Českého poháru.

Článek

Hosté vstoupili do zápasu lépe a poměrně rychle získali první sadu 25:21, když domácí Dukla nezvládala především přihrávku a obranu. Od druhého setu ale tyto herní činnosti Dukla zlepšila a rázem otočila vývoj zápasu na 2:1. "Koncovky druhého a třetího setu jsme si prohráli svými chybami sami," uvedl kouč Ostravy Jaroslav Tomáš.

Čtvrtý set byl potom útokem na nervy 800 diváků v hale. Dukla jasně vedla 18:13 a zdálo se, že kráčí ke čtvrtému zisku poháru za sebou. Jenže Ostravané se v repríze finále z roku 2006 nečekaně zvedli a dovedli set do dramatické koncovky. V ní měl Liberec dva mečboly, ale ani jeden neproměnil. Naopak Ostrava hned svůj první setbol ano a hrál se tie-break.

V něm měli hosté na rozdíl od čtvrtečního vzájemného ligového duelu jasně navrch a hladce ho vyhráli 15:6. Ostravští si tak po 137 minutách sáhli po čtyřech letech na pohár pro vítěze.

Liberecký trenér Michal Nekola se shodl s ostravským kolegou Nekolou na tom, že zápas rozhodl čtvrtý set. "V něm jsme jasně vedli, pak ale přišel na servis Zaťko a my jsme to totálně nezvládli. To nás poznamenalo i do tie-breaku a už jsme se z toho nedostali," uvedl kouč poraženého celku.

Finále Českého poháru ve volejbalu mužů v Liberci:
Liberec - Ostrava 2:3 (-21, 24, 23, -25, -6)
Rozhodčí: Švejda, Krsek. Čas: 137 min. Diváci: 810.

Reklama