Hlavní obsah

Orlando v NBA otočilo zápas s New Orleansem, Carter dal 48 bodů

NEW YORK

Vince Carter přispěl v pondělním utkání NBA 48 body k vítězství basketbalistů Orlanda nad New Orleansem. Vedoucí celek Jihovýchodní divize přitom už v druhém poločase prohrával o 17 bodů, i za pomoci Carterova sezónního maxima však dokázal nepříznivý stav otočit.

Foto: Phaelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Vince Carter (vpravo) a Dwight Howard z Orlanda Magic

Článek

Třiatřicetiletý Carter, který už dvakrát dokázal v utkání NBA nastřílet 51 bodů, zářil právě při stíhací jízdě domácího mužstva. "Někdy se prostě takové zápasy povedou. Ale spousta kluků z našeho týmu umí dát třicet nebo čtyřicet bodů," prohlásil Carter.

Trenér Stan Van Gundy byl z jeho výkonu nadšený. "To bylo neuvěřitelné. Absolutně neskutečné. Jasně, v lize byly i lepší výkony, ale v našem týmu jsem něco takového už dlouho neviděl. Přitom i další hráči byli dneska výborní, ale Vince Carter je jednoznačně všechny zastínil," uvedl kouč Orlanda.

Podobný průběh měl i zápas Golden State proti Dallasu, v němž ale museli stahovat čtrnáctibodové manko naopak hosté. Ti nakonec vyhráli 127:117, i v tomto případě si nejlepší střelec utkání Jason Terry vylepšil s 36 body nejlepší výkon v ročníku. Ve vítězném týmu Mavericks se blýskli i náhradníci: Josh Howard dal 25 a Drew Gooden 24 bodů.

I bez Kobeho Bryanta, který vynechal druhý zápas kvůli zranění kotníku, zvítězili Los Angeles Lakers nad San Antoniem 101:89 a upevnili si pozici nejlepšího klubu Západní konference. Chybějící oporu zastoupil španělský pivot Pau Gasol, který k 21 bodům přidal 19 doskoků a osm asistencí.

Basketbalová NBA:
Golden State - Dallas 117:127, LA Lakers - San Antonio 101:89, Orlando - New Orleans 123:117.

Reklama