Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova mohou proti hvězdám z Pesara jen překvapit

PROSTĚJOV

V roli jednoznačných favoritek se představí ve čtvrtek v úvodním utkání play off Ligy mistryň v Prostějově volejbalistky nejlepšího současného italského týmu Scavolini Pesaro. V základní části Ligy mistryň Pesaro vyhrálo skupinu B, když utrpělo jedinou těsnou porážku 2:3 v Istanbulu s týmem VakifGunes.

Článek

Hanačky proklouzly do play off Ligy mistryň ze třetího místa ve skupině C. Porazily dvakrát po dramatických koncovkách polskou Bielsko Bialu 3:2, ve zbývajících čtyřech zápasech s Fenerbahce Istanbul a Dynamem Moskva prohrály.

"Narazili jsme nyní na nejsilnější italský tým, který vede s velkým náskokem domácí ligovou soutěž. O jeho kvalitě nejlépe hovoří skutečnost, že v základní sestavě jsou výhradně reprezentantky svých zemí," poznamenal trenér Modřanské Prostějov Miroslav Čada, který si však na nepříznivý los nestěžuje.

Podle jeho slov by neměly Hanačky o mnoho lehčí úlohu ani v soubojích s dalšími italskými týmy v prestižní klubové soutěži Novarou nebo Bergamem.

"Diváci si přijdou na své a uvidí skutečně hvězdný tým a špičkový volejbal," dodal Čada, jenž měl navzdory pondělnímu vítězství ve finále Českého poháru s Brnem hlavu plnou starostí. Jeho svěřenkyně se totiž volejbalově trápily, s výjimkou Spalové se ostatním hráčkám příliš nedařilo a těsné vítězství 3:2 zachránily horké favoritky až zlepšeným výkonem v závěrečném tiebreaku.

"Nehráli jsme dobře. Věřím ale, že si hráčky vzaly výtky k srdci a proti Pesaru podají mnohem bojovnější výkon. Mohou hrát klidně a bez psychického tlaku, neboť favoritem jsou volejbalistky Pesara. My můžeme jen překvapit," tvrdí prostějovský kouč.

V kádru Pesara jsou kromě sedmi italských volejbalistek zahraniční opory Argentinka Carolina Costagrandeová, nizozemské libero Elke Wijnhovenová, Polka Katarzyna Skowroňská a tři chorvatské hráčky Dragana Marinkovičová a sestry Senna a Marija Ušičovy.

Reklama

Související témata: