Hlavní obsah

Nymburk získal řeckého basketbalistu Tsiarase

NYMBURK

Nymburské basketbalisty posílí Řek Jorgos Tsiaras. Sedmadvacetiletý křídelní hráč přichází z PAOK Soluň do konce sezóny jako náhrada za zraněného Iana Hannavana, který v lednu opustil tým šestinásobných českých šampionů kvůli vleklým potížím se zády. ČTK to v sobotu řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Zídek.

Článek

"Slibujeme si od něj, že do naší hry vnese rychlost a fyzický projev spojený s dobrou střelbou," uvedl Zídek.

Tsiaras do Nymburka dorazí v neděli, další víkend by s novými spoluhráči měl odehrát ligový zápas a příští úterý 23. února se představí i v utkání Evropského poháru ULEB proti Gran Canarii. Tsiaras se zároveň stane prvním řeckým basketbalistou v historii, který oblékne nymburský dres.

Dva metry a pět centimetrů vysoký hráč přichází do středočeského klubu poté, co jeho vedení celý měsíc intenzivně shánělo nástupce zraněného Hannavana. Nymburští měli ztíženou pozici, protože museli získat hráče se statusem člena Evropské unie, protože kvótu pro americké posily už mají vyčerpanou.

Nakonec jim pomohlo i to, že Tsiaras v poslední době v Soluni nebyl tolik herně vytížený. Proto uvítal přechod do mužstva, kde bude mít větší šanci nastupovat. "V této fázi sezony, kdy mají všechny kluby soupisky uzavřené, to nebyla jednoduchá věc. Proto to všechno trvalo poměrně dlouho," poznamenal Zídek.

Reklama

Související témata: