Hlavní obsah

Wade dovedl Východ k těsné výhře v Utkání hvězd NBA

DALLAS

Basketbalisté z Východní konference oplatili svým rivalům ze Západu loňskou porážku v Utkání hvězd NBA a v tradiční exhibici tentokrát hrané v Dallasu zvítězili 141:139. Hlavní zásluhu na tom měl rozehrávač Miami Dwayne Wade, který si připsal 28 bodů, 11 asistencí a šest doskoků, za což si vysloužil poprvé ocenění pro nejlepšího hráče zápasu All Star.

Foto: Jessica Rinaldi , Reuters

Dwyane Wade s trofejí pro nejužitečnějšího hráče Utkání hvězd NBA

Článek

Zatímco Východ se opíral o kolektivní výkon, Západ spoléhal především na Carmela Anthonyho. Hvězda Denveru jen v první půli nastřílela 17 bodů a doskočila osm míčů. Po změně stran se začali výrazněji prosazovat i další hráči a Západ dotáhl manko.

Ve vyrovnaném závěru, v němž rozhodovaly trestné hody, se nakonec radoval Východ, kterému vítězství zajistil dvěma šestkami pět sekund před koncem Chris Bosh. Pivot Toronta nasbíral celkem 23 bodů. Hlavní hvězdou však byl Wade, který 18 ze svých 28 bodů vstřelil ve druhé půli.

"Hráli jsme skvěle jako tým a užívali jsme si to. Nebylo to o mém výkonu, ale o týmové hře. Ale samozřejmě mám z ocenění radost," uvedl Wade při přebírání prestižního ocenění MVP. Jen o bod méně zaznamenal nejlepší střelec sezóny LeBron James.

Utkání hvězd letos přivítal dallaský stadión Cowboys Stadium postavený za astronomických 1,2 miliardy dolarů (asi 23 miliard korun). Přímo na stadiónu utkání přihlíželo rekordních 108 713 diváků, kteří měli možnost sledovat dění na hřišti i prostřednictví obřích obrazovek o rozměrech 55x22 metrů. Organizátoři tak do puntíku naplnili heslo: V Texasu je vše větší.

Diváky bavil i rozsáhlý doprovodný program. Úvodní nástup hráčů provázelo hudební vystoupení zpěváka Ushera, poločasovou přestávku pak svým zpěvem vyplnily nositelky cen Grammy Shakira a Alicia Keys.

Utkání hvězd basketbalové NBA v Dallasu:
Výběr Západní konference - Výběr Východní konference 139:141 (69:76)
Nejvíce bodů: Anthony 27, Nowitzki 22, Billups 17 - Wade 28, James 25, Bosh 23.

Reklama