Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova nemají v Pesaru co ztratit

PROSTĚJOV

Pouze s malou a spíše teoretickou nadějí na postup nastoupí ve čtvrtek v Pesaru volejbalistky Modřanské Prostějov k odvetě prvního kola play off Ligy mistryň.

Článek

Hanačky prohrály první duel před týdnem v domácí hale 1:3 a na palubovce nejlepšího současného italského celku by musely k zachování naděje minimálně stejným výsledkem zvítězit. Prostějovský tým navíc odcestoval do Pesara oslaben o zraněné Soňu Novákovou a Slovenku Ivanu Bramborovou.

Nahrávačka Nováková má zlomenou kůstku na prstu pravé ruky a do hry se vrátí začátkem března. Zaskočit za ni musí opět Slovenka Lucie Töröková. Bramborové se obnovilo zranění břišního svalu a bude ještě tři týdny odpočívat.

Navzdory porážce v prvním zápase byl trenér Miroslav Čada s výkonem svých svěřenkyň natolik spokojený, že jim dopřál poprvé v letošním roce o víkendu dvoudenní volno.

"Za dobrou hru proti Pesaru si hráčky odpočinek zasloužily," uvedl prostějovský kouč a pochvaloval si současnou pozitivní náladu v týmu. "První utkání se nám vydařilo. Herně i složením kádru jsou hráčky Pesara zcela jinde. V Itálii můžeme hrát uvolněně a bez křeče, nemáme už co ztratit," uvedl Čada.

Přesto ještě zalitoval, že se jeho týmu nepodařilo minulý čtvrtek zvládnout v koncovce dobře rozehraný první set. "Dostali bychom soupeřky pod ještě větší tlak. Ale zápas jsme si rozebrali a soustředíme se na odvetu," uvedl Čada.

Zaměřit se chce na obranu nebezpečné Polky Skowroňské, která v Prostějově zakončovala většinu akcí. "A také počítáme s tím, že před domácím publikem bude Pesaro mnohem aktivnější," dodal Čada s poznámkou, že podle jeho názoru soupeř první vzájemný souboj trochu podcenil.

Odveta v Pesaru začne ve čtvrtek ve 20:30.

Reklama

Související témata: