Hlavní obsah

Lídr NBA Cleveland prohrál druhý zápas za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu prohráli ve dvou dnech druhý zápas, přesto mají stále nejlepší bilanci v NBA. Po domácí porážce s Denverem tentokrát nestačili jako hosté na Charlotte, kterým podlehli 93:110. Devětadvaceti body se na tom podílel Stephen Jackson.

Foto: Chris Keane, Reuters

Stephen Jackson z Charlotte střílí koš v zápase s Clevelandem

Článek

"Je dobré, že jsme se vrátili na správnou cestu. Noví hráči nám přinesli spoustu energie," pochvaloval si Jackson zlepšený výkon Bobcats, kteří se potřebovali vzpamatovat z úterní porážky od nejhoršího týmu NBA New Jersey. Charlotte získalo těsně před uzávěrkou přestupů Thea Ratliffa a Tyruse Thomase a jejich výkon pochválil i kouč Larry Brown.

Cleveland se před závěrem sezóny posílil o Antawna Jamisona, kterému se ale při debutu v novém týmu vůbec nedařilo. Z dvanácti střel z pole ani jednou netrefil koš, pětkrát ho zastavili soupeři blokem. Cavaliers porazili Charlotte ze čtyř pokusů v této sezoně jen jednou a už vědí, se kterým soupeřem se nebudou chtít potkat v play off. Současné postavení ale napovídá, že by tyto celky mohly na sebe narazit hned v 1. kole.

Až druhé prodloužení muselo rozhodnout zápas Memphisu s Miami, který vyhráli hosté 100:87. V týmu Heat, který postrádal zraněného Dwyanea Wadea, se blýskl 30 body Michael Beasley, jenž si tím vylepšil osobní maximum. Domácí nebyli ve druhém nastavení schopni trefit koš a prohráli ho 2:15. "Myslím, že nám zkrátka došel dech. Nevytvořili jsme si prostor k lehkým střelám, naopak oni je měli," povzdechl si pivot Marc Gasol.

Ceněný triple double předvedl v zápase proti Indianě nováček z New Orleans Darren Collison. Díky jeho 18 bodům, 12 doskokům a stejnému počtu asistencí vyhráli domácí Hornets 107:101. "Znamená to pro mě hodně. Mí spoluhráči mi jen řekli, ať je vedu, a pomáhali mi," uvedl Collison, který se skvěle vyrovnal při zranění Chrise Paula s rolí elitního rozehrávače.

NBA:
Charlotte - Cleveland 110:93, Detroit - Milwaukee 85:91, Golden State - Utah 89:100, Memphis - Miami 87:100 po druhém prodl., Minnesota - Chicago 94:100, New Jersey - Toronto 89:106, New Orleans - Indiana 107:101, Orlando - Dallas 85:95, Philadelphia - San Antonio 106:94, Phoenix - Atlanta 88:80, Portland - Boston 76:96, Washington - Denver 107:97.

Reklama