Hlavní obsah

Shaquille O'Neal kurátorem výstavy Na velikosti záleží

NEW YORK

Slavný americký basketbalista Shaquille O'Neal, který proslul svým všestranným talentem, nejnověji zkouší štěstí ve světě výtvarného umění. Dva metry a šestnáct centimetrů vysoký sportovec uspořádal jako kurátor výstavu s případným názvem Na velikosti záleží, která byla v pátek otevřena v New Yorku.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Shaquille O'Neal

Článek

Expozice v galerii Flag Art Foundation na Manhattanu představuje do 27. května mikroskopicky malá či naopak přehnaně velká díla 39 autorů. Figuruje mezi nimi kupříkladu světoznámý americký umělec Jeff Koons, který se zapsal do povědomí veřejnosti obrovskými zvětšeninami banálních předmětů, či sochař Ron Mueck, jenž se na výstavě prezentuje sochou Untitled (Big Man).

Jeden z nejlepších hráčů americké NBA, sedmatřicetiletý O'Neal se kromě výšky 216 centimetrů může "pochlubit" i 150 kilogramy hmotnosti a velikostí bot 54. Již v minulosti na sebe upozornil jako člověk mnoha zájmů; mimo jiné napsal dvě knihy, hrál v šesti filmech a jako rapper vydal šest desek. Při studiu získal titul MBA a je také rezervním členem policejního sboru v Miami.

Reklama