Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu doma podlehli nejhoršímu týmu soutěže

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu v sobotu překvapivě prohráli na vlastní palubovce s nejhorším týmem zámořské NBA. Hosté z New Jersey se po výsledku 104:96 radovali z teprve šesté výhry v sezoně. Šampioni z roku 2008 předvedli nejhorší výkon sezony a ztratili už jedenácté domácí utkání.

Článek

Tahoun domácích Kevin Garnett sice tentokrát nemohl těžit ze spolupráce s nemocným Paulem Piercem, přesto si uvědomoval, že prohra s Nets se rovná v této sezoně ostudě. "Jsem znechucený. K tomu nemám víc co říct. Natrhli nám zadek," ulevila si opora Celtics. "Nemyslím si, že je až takový rozdíl ve hře Celtics, to my se v průběhu sezony zlepšujeme. Konečně jsme to prolomili," oponoval mu hostující pivot Brooke Lopez, jenž byl s 25 body nejlepším střelcem týmu.

Na domácím hřišti prohrálo Miami důležitý duel v boji o osmé místo Východní konference s Milwaukee. Neúčast stále zraněného Dwyanea Wadea byla velmi znát a hosté vyhráli vysokým rozdílem 94:71, když domácím povolili ve druhém poločasu vstřelit jen 26 bodů.

Před vlastními diváky se nedařilo ani New Yorku, který podlehl Memphisu 113:120. Své bývalé spoluhráče "popravil" Zach Randolph, jenž si 31 body a 25 doskoky podmanil prostor pod oběma koši.

Ještě více bodů než Memphis nastřílel ve skvělé formě hrající Utah. Ten porazil Houston 133:110 a vylepšil si sezonní střelecký rekord. Nejlepším hráčem byl s 35 body a 13 asistencemi rozehrávač Deron Williams.

Reklama