Hlavní obsah

Basketbalistům Nymburka stačí v Eurocupu k postupu jediná výhra

BĚLEHRAD

Basketbalisté Nymburka výrazně přiživili svou šanci na postup do čtvrtfinále Evropského poháru ULEB. V úterním zápase skupiny L zvítězili na palubovce favorizované Crvené Zvezdy Bělehrad 73:55 a v posledním zápase budou sami rozhodovat o svém dalším účinkování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburku Lee

Článek

Úžasné vítězství o osmnáct bodů na srbské půdě dává Nymburku jedinečnou možnost postupu mezi osm nejlepších v Eurocupu. Českému mistru k tomu stačí 9. března doma porazit už vyřazenou Ankaru.

„Předvedli jsme výbornou hru v obraně, to byl základ. Klíčoví hráči domácích se tím totiž nedostali do hry a museli volit těžké střely, my naopak výkon podpořili i dobrým zakončením, ať už pod košem či trojkami,“ hodnotil pro Českou televizi nymburský pivot Petr Benda.

Zápas se lámal ve třetím dějství. Ve 23. minutě byl stav nerozhodný 35:35, ale potom nymburskou šňůru třinácti bodů domácí přerušili jediným košem. Nedokázali se totiž prosadit proti dobře fungující obraně a dopláceli na ztráty míče, které českému mistru nabízely snadno zakončované brejky. Nymburku parádně fungovala i střelba zdálky (celkem 10 trojek při úspěšnosti 55 procent) a tři minuty před koncem slibně vedl 66:52 a o náskok už nepřišel.

„Věřili jsme, že souboj obran pro nás může vyznít lépe, když budeme hrát nadoraz a předvedeme výkon eliminující přednosti soupeře. Důležité bylo dostat mladý domácí tým pod tlak a nutit jej k chybám,“ mínil trenér Muli Katzurin a ocenil, že jeho svěřenci udrželi koncentraci a nepodlehli bouřlivé atmosféře.

CZ Bělehrad - ČEZ Nymburk 55:73
Nejvíce bodů: Videnov 10, Bjelica 9, Radivojevič a Števič po 8 – Benda 18, Lewis 17, Lee 14, Lenzly 12, 3500 diváků, čtvrtiny: 15:15, 18:20, 10:18, 12:17 Další utkání skupiny: Ankara–Gran Canaria 78:79, pořadí: 1. Nymburk 8, 2. CZ Bělehrad 8, 3. Gran Canaria 8, 4. Ankara 6.

Reklama

Související témata: