Hlavní obsah

James bude hrát od nové sezóny NBA se šestkou na dresu

CLEVELAND

Jeden z nejlepších basketbalistů současnosti v zámořské NBA LeBron James již vyřídil všechny potřebné náležitosti ke změně čísla na dresu a místo třiadvacítky vstoupí do příští sezony s šestkou. Pětadvacetiletý lídr Clevelandu tak potvrdil svá slova z nedávné minulosti, kdy svůj úmysl naznačil. Čísla 23 se James vzdá z úcty k basketbalové legendě a svému oblíbenci Michaelu Jordanovi, který ho proslavil.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Číslo 23 na Jamesově dresu se stane minulostí

Článek

Vedení Cavaliers zároveň doufá, že nejužitečnější hráč minulé sezóny nebude měnit logo na hrudi, přestože Jamesovi končí letos současný kontrakt. James se může stát v létě volným hráčem. Pokud by však podepsal smlouvu v jiném klubu, souhlas vedení soutěže o změně čísla nepotřebuje a může sáhnout po kterémkoliv dostupném. To by mohlo naznačovat, že James Cleveland nezmění.

James vyzval i ostatní hráče, kteří v zámořské lize používají číslo 23, aby se jej vzdali. Podle něho je natolik spjaté s Jordanem, že by mělo být vyřazeno z užívání. "Prostě si myslím, že vše, co Michael Jordan udělal pro tuto hru, by mělo být nějakým způsobem respektováno," prohlásil James.

Také číslo šest však nosili někteří velikáni historie soutěže jako například Julius Erving nebo Bill Russell. A právě Erving byl druhým nejoblíbenějším Jamesovým hráčem. Šestku proto už nějaký čas nosí nejen každý den na tréninku, ale hrál s ní také na olympiádě v Pekingu.

Své kroky ohledně budoucnosti James ovšem nechce komentovat. "Odpovídat na otázky ohledně toho, že bych se mohl stát volným hráčem, už jsem přestal před hodně dlouhou dobou," uvedl James po výhře Kavalírů na palubovce New York Knicks. Právě o tomto bohatém klubu se nejvíc spekuluje jako o jeho příštím působišti.

Reklama