Hlavní obsah

Hvězdný výkon Jamese v NBA zastínil kolaps protihráče Stuckeyho

Basketbalisté Clevelandu si v pátečním utkání NBA proti Detroitu upevnili vedení v lize výhrou 99:92, ale výsledek tentokrát nebyl pro aktéry utkání důležitý. Zápas, ve kterém se LeBron James zaskvěl 40 body a 13 doskoky, totiž poznamenal kolaps rozehrávače Detroitu Rodneyho Stuckeyho, který se z dosud neznámých příčin zhroutil během oddechového času ve třetí čtvrtině.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

LeBron James

Článek

Třiadvacetiletý basketbalista pocítil po příchodu k lavičce náhradníků závrať a vzápětí upadl v bezvědomí do náruče asistenta trenéra Arnieho Kadera. Okamžitě byl ošetřen a záchrankou převezen do nemocnice. "Je ve stabilizovaném stavu a to je dobrá zpráva. Myslím, že to bude dobré," konstatoval trenér Detroitu John Kuester.

Po skončení zápasu se hráči obou týmů shlukli ve středovém kruhu a společně se za Stuckeyho modlili. "Jde sice o jednoho z našich největších soupeřů, ale když se přihodí něco takového, jsme všichni jedna velká rodina," uvedl James.

Dallas protáhl vítěznou sérii už o desátý zápas. V pátek tým kolem Dirka Nowitzkého porazil doma Sacramento 108:100 a upevnil si vedení v Jihozápadní divizi. Vedle německého pilíře sestavy, který zaznamenal 31 bodů a 12 doskoků, pomohl výrazně k vítězství i náhradník Roddy Beaubouis životními 22 body.

Rozehrávač Beaubouis skvěle zastoupil druhého nejlepšího střelce Mavericks Jasona Terryho, který po páteční operaci zranění v obličeji z předchozího zápasu bude týmu chybět až dva týdny.

Dallas na druhém místě Západní konference se opět o něco přiblížil vedoucím Los Angeles Lakers, kteří utrpěli druhou porážku za sebou. Mistrovský tým prohrál 83:98 v Charlotte, kde se na třetí pokus radoval Michael Jordan z prvního vítězství od chvíle, kdy se stal majitelem klubu.

NBA:
Atlanta - Golden State 127:122, Charlotte - LA Lakers 98:83, Cleveland - Detroit 99:92, Dallas - Sacramento 108:100, Denver - Indiana 122:114, LA Clippers - Oklahoma City 87:104, New Jersey - Orlando 87:97, Philadelphia - Boston 86:96, San Antonio - New Orleans 102:91, Toronto - New York 102:96, Washington - Milwaukee 74:102.

Reklama