Hlavní obsah

Sekundu před koncem minul Bryant koš a Orlando těsně vyhrálo

NEW YORK

Basketbalistům Orlanda se v neděli podařila odveta za loňské finále NBA, po kterém museli sledovat vítězné oslavy hráčů Los Angeles Lakers. Tentokrát na vlastní palubovce po celý zápas udržovali těsný náskok a nakonec vyhráli 96:94. Sekundu před koncem minul hostující Kobe Bryant koš, který by znamenal prodloužení.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Kobe Bryant patřil k nejlepším hráčům Lakers, ale na vítězství nad Orlandem to nestačilo.

Článek

Lakers sice mají stále nejlepší bilanci v celé NBA, poprvé od příchodu španělského pivota Paua Gasola ale prohráli tři zápasy za sebou. "Pořád slyšíte jen Lakers a Cleveland. Lidé mohou chtít vidět ve finále kohokoliv, ale bude tam ten, který vyhraje v play off nejvíc zápasů. A snad to budeme my," prohlásil nejlépe doskakující hráč soutěže Dwight Howard, jenž k výhře Orlanda přispěl 15 body a 16 doskoky.

Velmi platný byl s 25 body i Vince Carter, jenž proměnil prvních 13 trestných hodů. Lakers nepomohlo ani Bryantových 34 bodů. "Poslední dva zápasy jsme nehráli s nutností bojovat, tentokrát ano. Fakt jsme dřeli, jen jsme občas zaspali v defenzivě," doplnila hostující hvězda.

Velmi blízko k další nečekané porážce byli basketbalisté Bostonu, kteří ještě šest minut před koncem prohrávali doma s Washingtonem o 13 bodů. Poté vzali osud utkání do svých rukou Ray Allen a Rajon Rondo a přece jen zachránili pro Celtics výhru 86:83.

"Už jsme prohráli hodně zápasů, kdy jsme hráli špatně. Je příjemné, když taky jednou za čas po špatném výkonu vyhrajeme," konstatoval bostonský kouč Doc Rivers.

Výsledky NBA
Boston - Washington 86:83, Denver - Portland 118:106, Detroit - Houston 110:107 po prodl., Orlando - LA Lakers 96:94, Sacramento - Oklahoma City 102:108, Toronto - Philadelphia 101:114.

Reklama