Hlavní obsah

Cleveland má jako první 50 výher v této sezoně NBA

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu jako první v této sezoně NBA dosáhli hranice padesáti výher. V pondělí zdolali na vlastním hřišti San Antonio 97:95, přestože se podruhé za sebou museli obejít bez zraněného LeBrona Jamese.

Článek

Jejich pozice byla o to horší, že jim do konce sezony chybí i pivot Shaquille O'Neal a v druhém poločase se navíc zranil Antawn Jamison. "Pořád máme dost schopných hráčů. Je to houževnatý tým," pochválil své svěřence kouč Mike Brown. Vyrovnanost kádru podtrhuje i fakt, že se proti San Antoniu šesti hráčům podařilo dosáhnout dvouciferného bodového zisku.

Výkon hostů naopak stál pouze na dvou hvězdách. Argentinec Manu Ginobili si vylepšil sezonní maximum na 38 bodů, George Hill přidal dalších 23. Se zlomenou rukou poprvé pauzíroval rozehrávač Tony Parker, jenž bude Spurs chybět až šest týdnů.

V divoké přestřelce udolali hráči New Orleans tým z Golden State 135:131 a přerušili čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Dvaceti asistencemi se blýskl nováček Darren Collison, více v sezoně nikdo neměl.

Ve skvělé formě hraje Dallas, jenž si dvanáctou výhru za sebou připsal na palubovce Minnesoty. Pod výsledek 125:112 se největší měrou podepsal s 29 body Shawn Marion, dalších 24 přidal Dirk Nowitzki.

Výsledky NBA
Cleveland - San Antonio 97:95, Memphis - New Jersey 107:101, Minnesota - Dallas 112:125, New Orleans - Golden State 135:131, New York - Atlanta 99:98.

Reklama