Hlavní obsah

Roste zájem o zápasy s českými basketbalistkami

BRNO

Nečekaný úspěch v podobě stříbrných medailí na mistrovství Evropy v Řecku výrazně zvýšil zájem o přípravné zápasy s českými basketbalistkami. Před olympijskými hrami, které se uskuteční v příštím roce v Aténách, chtějí konfrontovat svou sílu s českým ženským basketbalem týmy USA, Austrálie a Číny.

Foto: ČTK/Michal Doležal

České basketbalistky se stříbrnými medailemi (zleva) Eva Vítečková, Jana Veselá, Hana Machová, Ivana Večeřová a Lucie Blahušková na letišti Praha-Ruzyně, kam přiletěly 29. září z dějiště mistrovství Evropy řeckého Patrasu.

Článek

"Zatím je všechno ve stadiu prvotních jednání. Americká reprezentace zamýšlí přijet do České republiky v březnu příštího roku. V tomto termínu by se ale střetla spíše s našimi nejlepšími klubovými celky," uvedl vedoucí českého týmu a manažer Gambrinusu JME Brno Jiří Hamza.

Australanky se naopak chystají před olympijskými hrami do Evropy až v červnu a červenci. To už bude mít reprezentace společnou přípravu. "Pochopitelně taková utkání jen vítám, neboť prověří naši kvalitu a můžeme si vyzkoušet i jiné herní styly zámořských soupeřek," řekl trenér českých basketbalistek Jan Bobrovský.

Za medaili sto tisíc na hlavu

Vedle těchto dvou soupeřů dostaly české basketbalistky předběžné pozvání na turnaj do Číny, který se uskuteční v polovině července. Kromě domácích hráček a českého týmu pořadatelé zvou na tento turnaj ještě reprezentace Austrálie a USA.

Úspěch českých basketbalistek by se měl odrazit i v marketingové oblasti. Zisk stříbrné medaile vynese každé hráčce odměnu ve výši 100 000 korun. "Do pokladny basketbalové federace by se ale tyto peníze měly brzy vrátit. Úspěch se bezesporu odrazí ve zvýšeném zájmu sponzorů o basketbal," dodal Hamza.

Reklama

Související témata: