Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy a Kladna zahájili play-off vydřenými výhrami

Těžce vydřenými výhrami vstoupily do play-off extraligy volejbalistů favorizované týmy Ostravy a Kladna. Ostravané v pátek v prvním čtvrtfinálovém zápasu porazili Příbram 3:2, Kladno v pátém setu dokonce zvítězilo nad Benátkami až po velkém boji 21:19.

Článek

Oba domácí týmy přitom musely otáčet nepříznivý stav, po třech setech shodně prohrávaly 1:2. Ostravané ztratili třetí sadu po vyloučení nahrávače Zaťka, ten se ale poté znovu vrátil do hry a pomohl dotáhnout první čtvrtfinále do vítězného konce.

Nejsnazší cestu k výhře měla liberecká Dukla, která porazila nováčka z Havířova 3:0. Vítěz základní části si v koncovce každého setu bez potíží pohlídal několikabodový náskok.

"Na soupeře dnes stačil náš klasický, standardní výkon. Nebylo to sice nic oslnivého, ale nedělali jsme moc chyb. Havířov se snažil riskovat servis, ale do úzkých nás dostával jen minimálně," řekl liberecký trenér Michal Nekola.

Druhé zápasy se hrají v sobotu, série mezi Českými Budějovicemi a Zlínem začne v neděli. K postupu je zapotřebí vyhrát tři utkání.

Čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistů - 1. zápasy
Ostrava - Příbram 3:2 (-23, 11, -20, 19, 9)
Rozhodčí: Dočkal, Gall. Čas: 110 min. Diváci: 450.
Liberec - Havířov 3:0 (21, 18, 22)
Rozhodčí: Švejda, Krsek. Čas: 76 min. Diváci: 410.
Kladno - Benátky n. J. 3:2 (21, -18, -22, 17, 19)
Rozhodčí: Kvarda, Činátl. Čas: 126 min.

Reklama

Související témata: