Hlavní obsah

Kouč Kacurin vyhrál s Nymburkem doma 100. ligový zápas v řadě

PRAHA

Před nedělním Utkáním hvězd se v čele tabulky Národní basketbalové ligy nic nezměnilo. Vedoucí Nový Jičín deklasoval poslední Vyšehrad na jeho palubovce 101:66. Obhájce titulu Nymburk po úterním historickém postupu do čtvrtfinále Evropského poháru porazil Ostravu 93:80 a má o bod méně. O další bod zpět je Prostějov, který v 36. kole rovněž vyhrál stejně jako čtvrté Pardubice.

Článek

Ostravský kouč Zdenek Hummel byl spokojen s tím, že jeho tým sehrál s favorizovaným Nymburkem rovnocennou partii. "Už se nemůžeme kvalifikovat do play off, ani sestoupit, proto chceme hrát všechna zbývající utkání pro naši prestiž. Určitě jsme dnes nezklamali. Je mi jasné, že Nymburk má v posledních dnech velmi nabitý program a možná k utkání přistoupil s menší koncentrací, protože hráči očekávali výhru," připustil Hummel. Potěšil ho výkon Hooda, jenž dal 31 bodů. "Získali jsme ho na poslední chvíli a testujeme jej na příští sezonu," dodal.

Nymburský kouč Muli Kacurin přiznal, že domácí nebyli v úvodu dostatečně koncentrováni. "Zbytečně jsme dovolili hráčům Ostravy se rozehrát a získat sebevědomí. Nechávali jsme soupeře příliš často lehce zakončovat. Zápas byl rozhodnut ve třetí čtvrtině, kdy jsme zpřesnili obranu," řekl Kacurin, jenž oslavil s týmem jubilejní 100. vítězství za sebou na domácí palubovce.

Reklama