Hlavní obsah

Dallas na rekordní vítěznou sérii této sezóny NBA nedosáhl

NEW YORK

Basketbalisty Dallasu překvapivě připravili o šanci vytvořit nejdelší vítěznou sérii letošní sezóny NBA nevýrazní New York Knicks, kteří v sobotu deklasovali Mavericks na jejich palubovce 128:94. Odepřeli jim tak čtrnáctou výhru za sebou. Knicks vyhráli v Dallasu po více než deseti letech.

Článek

Ve vzájemných duelech se mužstvu z Manhattanu nedařilo zvítězit přes čtyři roky. Naposledy před dvěma měsíci v Madison Square Garden dokonce utrpěli Knicks drtivou porážku 78:128.

"Nádherný pocit, pomsta bývá někdy sladká. Jsou fakt dobří, ale zaskočili jsme je," liboval si Al Harrington, který k nečekanému úspěchu přispěl 20 body. Celkem čtyři hráči New Yorku dosáhli dvacetibodové hranice, zatímco v domácím týmu se to povedlo jen Dirku Nowitzkému. V dresu vítězů se blýskl náhradník Bill Walker, který dal 23 bodů.

Podle domácího Shawna Mariona jedna taková porážka nic neznamená. Dallas vede Jihozápadní divizi a na rozdíl od New Yorku se může těšit na play-off. "Všechno jim vycházelo, nám nešlo nic. Musíme to hodit na hlavu," uvedl.

Zato hráči San Antonia prodloužili úspěšnou sérii v zápasech s Los Angeles Clippers, které porazili pošestnácté za sebou. Při jasném vítězství 118:88 nechal kouč Gregg Popovich odpočívat opory Manu Ginobiliho a Tima Duncana, kteří nestrávili na hřišti ani 20 minut.

Životní zápas odehrál Luis Scola, který pomohl 44 body Houstonu k vítězství nad New Jersey 116:108. "Jsem stejně překvapený jako vy," řekl novinářům olympijský vítěz z Atén v barvách Argentiny. Osobní střelecký rekord si vylepšil už po třech čtvrtinách zápasu, v nichž nasbíral 32 bodů.

NBA:
Atlanta - Detroit 112:99, Dallas - New York 94:128, Golden State - Toronto 124:112, Houston - New Jersey 116:108, Memphis - Denver 108:125, San Antonio - LA Clippers 118:88, Washington - Orlando 95:109.

Reklama