Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu si upevnili pozici nejlepšího týmu NBA

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu porazili podruhé během tří týdnů Boston a upevnili si pozici nejlepšího týmu NBA. V duelu s vedoucím týmem Atlantické divize navázali Cavaliers na únorovou výhru ze soupeřovy palubovky a pod vedením LeBrona Jamese zvítězili před vlastními diváky 104:93. James dal 30 bodů, ačkoli do přestávky jich měl na kontě jen šest.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

LeBron James (23) nastřílel Bostonu třicet bodů.

Článek

V předchozím vzájemném zápase přišel Cleveland minimálně do konce základní části sezóny o pivota Shaquillea O'Neala, který si při faulu Glena Davise poranil palec na ruce. Pivot Bostonu popřel před odvetou dohady, že jednu z opor soupeře zranil úmyslně.

Televizní záznam totiž ukázal, že při následné akci po zranění, které mu způsobil při blokování střely, chytil O'Neala za prsty a zmáčkl mu je. "Je to blbost, nepokoušel jsem se ho zranit. Proč bych to dělal? Byla to nešťastná událost, normální boj o pozici," dušoval se Davis.

Podobně jako Boston prohrál v neděli ve Východní konferenci i vedoucí tým Jihovýchodní divize a hlavní pronásledovatel Clevelandu Orlando. Před domácími diváky nestačili Magic na Charlotte po výsledku 89:96.

Výsledky NBA:
Cleveland - Boston 104:93, Miami - Philadelphia 104:91, Milwaukee - Indiana 98:94, Oklahoma City - Utah 119:111, Orlando - Charlotte 89:96, Phoenix - New Orleans 120:106, Portland - Toronto 109:98, Sacramento - Minnesota 114:100.

Reklama

Související témata: