Hlavní obsah

Basketbalistům Denveru nestačilo v Houstonu k výhře ani 123 bodů

NEW YORK

Ani 123 bodů nestačilo v pondělním zápasu NBA basketbalistům Denveru k vítězství. Domácí Houston totiž dal ještě o dva body víc, necelé tři sekundy před koncem o tom rozhodl koš Aarona Brookse.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Carmelo Anthony z Denveru (vlevo) se chystá vystřelit i přes dotírajícího Wilsona Chandlera z New Yorku.

Článek

Vedoucí celek Severozápadní divize Denver tak po sérii šesti vítězství poprvé neuspěl. Nepomohl mu ani střelecký koncert třetího nejlepšího kanonýra ligové sezóny Carmela Anthonyho, jenž dal 45 bodů. V poslední vteřině mohl ještě přidat trojku, kterou by osud utkání zvrátil, ale v obtížné pozici koš netrefil.

Hosté přitom v třetí čtvrtině vymazali jedenáctibodovou ztrátu a sami se ujali vedení. Po vydařeném vstupu do posledního dějství už dokonce vedli 104:93 a zdálo se, že míří k sedmé výhře za sebou, závěr však patřil Houstonu.

Podobný počet bodů padl i v utkání Golden State - Los Angeles Lakers, v němž rovněž až závěrečné sekundy rozhodly o těsném vítězství hostů 124:121. Osm vteřin před koncem proměnil Kobe Bryant jen jeden trestný hod, následné pokusy o vyrovnání tříbodovým košem však domácím Stephenu Currymu ani Montovi Ellisovi nevyšly.

Reklama

Související témata: