Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic jsou v semifinále extraligy

ZLÍN

Volejbalisté Českých Budějovic postoupili jako první tým do semifinále extraligy. Obhájci mistrovského titulu dnes ve Zlíně vymazali ztrátu dvou setů a po vítězství 17:15 v dramatickém tie-breaku ukončili sérii už po třech zápasech.

Článek

Jihočeští svěřenci trenéra Petra Broma vyhráli poměrem 3:2 i první utkání doma, v druhém zvítězili 3:1. Ve Zlíně dnes nerezignovali ani za nepříznivého stavu 0:2 a zejména díky výkonu univerzála Motyse dotáhli zápas do páté sady.

V té hosté vsadili na razantní nástup, ale ani když uhráli všech sedm úvodních míčů, nebylo o jejich postupu ještě zdaleka rozhodnuto. Domácí tým totiž heroickým vzepětím dokázal velkou ztrátu smazat a otočit stav na 14:13, mečbol však neproměnil. Českobudějovičtí posléze naopak druhou možnost ukončit zápas využili.

Trenér vítězného celku Brom prohlásil, že v prvním setu si hosté nedokázali poradit s velmi kvalitním podáním Zlína. "Postupem času jsme se rozehráli, zvláště Motys, a utkání se vyrovnalo. V posledním setu jsme za jasného vedení dokázali vlastními chybami závěr zdramatizovat," uvedl Brom. Domácí kouč Roman Macek si jen posteskl, že ani výborné dva sety Zlínu k vítězství nestačily.

Další čtvrtfinálové série pokračují třetími zápasy v pátek.

Play-off extraligy volejbalistů, třetí čtvrtfinálové utkání:
Zlín - České Budějovice 2:3 (18, 22, -15, -22, -15)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 132 min. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: