Hlavní obsah

Liberec a Kladno jsou v semifinále extraligy volejbalistů

Volejbalisté Liberce a Kladna postoupili do semifinále extraligy. Přidali se tak k obhájcům mistrovského titulu z Českých Budějovic, kteří ukončili sérii se Zlínem už ve čtvrtek.

Článek

Také Liberci a Kladnu stačily k postupu ze čtvrtfinále tři zápasy. Nejlepší tým základní části Liberec ztratil s havířovským nováčkem první set až dnes v jeho hale, ale víc už domácí mužstvo Duklu nepotrápilo. Kladno rázně zakončilo čtvrtfinálovou sérii třísetovým vítězstvím v Benátkách nad Jizerou.

"V prvním utkání jsme utekli hrobníkovi z lopaty. Dnes Benátky nezvládly domácí prostředí, zdálo se mi, že někteří domácí hráči to utkání vypustili," uvedl kladenský kouč Jindřich Licek. "Naprosto takticky nezvládnutý zápas, udělali jsme spoustu nevynucených chyb," zlobil se trenér Benátek Zdeněk Šmejkal.

Pokračovat tak bude už jen série mezi Příbramí a Ostravou, v níž Středočeši po třech zápasech nečekaně vedou 2:1. "Důležité vítězství, zítra chceme rozhodnout," poznamenal příbramský trenér Jan Svoboda po domácí výhře 3:1.

Play off extraligy volejbalistů, třetí čtvrtfinálové zápasy:
Havířov - Liberec 1:3 (-19, -20, 24, -21)
Rozhodčí: Antušák, Pecháček. Čas: 101 min. Konečný stav série: 0:3.
Benátky n. J. - Kladno 0:3 (-20, -22, -16)
Rozhodčí: Záhorcová, Němeček. Čas: 70 min. Konečný stav série: 0:3.
Příbram - Ostrava 3:1 (24, -23, 12, 21)
Rozhodčí: Fink, Meruna. Čas: 102 min. Stav série: 2:1.

Reklama