Hlavní obsah

NBA:Atlanta si v poslední vteřině zajistila postup do play off

Smeč Joshe Smitha v poslední vteřině zajistila basketbalistům Atlanty Hawks vítězství 86:84 nad Orlandem a zároveň jistotu postupu do play off NBA. Atlanta se zároveň udržela na čtvrtém místě Východní konference se stejnou bilancí jako třetí Boston, který si výhrou 113:99 nad Denverem rovněž zajistil postup do vyřazovacích bojů.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Basketbalista Atlanty Josh Smith (uprostřed) se stal hrdinou zápasu.

Článek

Orlando, které z předchozích 13 duelů prohrálo jediný, přitom znovu táhly hvězdy Vince Carter (autor 20 bodů) a především pivot Dwight Howard. Ten si vedle 17 bodů připsal také sezónní maximum v podobě 24 doskoků. Na ten klíčový však nedosáhl.

V posledních vteřinách se totiž Joe Johnson pokusil rozhodnout, jeho střela však skončila jen na obroučce. Jeho spoluhráč Smith ale míč ve vzduchu zachytil, se závěrečným klaksonem zasmečoval do koše a zařídil cenné vítězství.

Jistota postupu do vyřazovací části potěšila zejména klíčového náhradníka Atlanty Jamala Crawforda, který si play off zahraje poprvé v kariéře. Ve středu přitom odehrál již svůj 666. zápas a prožívá tak třetí nejdelší čekání na play off v historii soutěže.

 "LeBron by nás porazil sám"

Osmou výhru za sebou vybojoval Cleveland, který se při triumfu 105:92 nad New Orleans Hornets mohl znovu spolehnout na svou hvězdu LeBrona Jamese. Ten zaznamenal 38 bodů a devět asistencí, pět z nich při rozhodující šňůře 16:4, po které si Cavaliers zajistili v třetí čtvrtině vedení o 16 bodů.

LeBron James perlil jako vždy. foto: ČTK/AP/Rusty Costanza

"Myslím, že LeBron by nás porazil sám. Ale svým výkonem ovlivňuje i své spoluhráče. To se pak Cleveland těžko poráží," uvedl trenér Hornets David West.

Výsledky NBA:
Atlanta - Orlando 86:84, Boston - Denver 113:99, Charlotte - Minnesota 108:95, Golden State - Memphis 128:110, Indiana - Washington 99:82, Milwaukee - Philadelphia 86:101, New Jersey - Sacramento 93:79, New Orleans - Cleveland 92:105, Oklahoma City - Houston 122:104, San Antonio - LA Lakers 83:92, Toronto - Utah 87:113.

Reklama

Související témata: