Hlavní obsah

NBA: Portland i potřetí v sezóně vyzrál na Dallas

NEW YORK

I potřetí v sezóně porazili basketbalisté Portlandu v NBA hráče Dallasu. Mavericks budou mít poslední šanci k odvetě 9. dubna. Trail Blazers však mají už nyní jistotu, že poprvé po jedenácti letech budou mít na konci základní části ve vzájemných soubojích navrch.

Foto: Don Ryan, ČTK/AP

LaMarcus Aldridge z Portlandu uniká Ericku Dampierovi z Dallasu.

Článek

Oba týmy se navíc mohou potkat v prvním kole play off. "Tohle byl dobrý test," uvedl rozehrávač Andre Miller, jenž přispěl k vítězství domácího týmu 19 body a deseti asistencemi.

Portland vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů, naopak Dallasu se momentálně nedaří. Po nedávné sérii 13 vítězství prohrál čtyři z uplynulých pěti utkání a musí se dělit o druhé místo v Západní konferenci s Utahem a Denverem.

Miami deklasovalo Chicago

Miami deklasovalo Chicago na jeho hřišti 103:74, přestože tradiční opoře Dwaynu Wadeovi se jako obvykle v jeho rodišti nedařilo. K vítězství pomohl jen 12 body. "Říkal jsem si před zápasem, proč tu nehraju tak jako jinde. Došel jsem k tomu, že tady moc spěchám. Rozhodl jsem se hrát normálně, trpělivě," uvedl Wade ke změně, která mu ale příliš nepomohla. Hostům to však nemuselo vadit, protože měli zápas pod kontrolou a v poločase vedli už o 30 bodů.

Basketbalista Miami Udonis Haslem (uprostřed) skóruje v utkání s Chicagem. foto: Reuters/Frank Polich

Basketbalistům Los Angeles Clippers se povedlo ukončit sérii jedenácti porážek na hřištích soupeřů, když vyhráli v Houstonu 99:93. Nejlepším výkonem v sezóně k tomu přispěl Craig Smith, jenž dal 25 bodů.

Výsledky NBA:
Chicago - Miami 74:103, Houston - LA Clippers 93:99, Portland - Dallas 101:89.

Reklama

Související témata: