Hlavní obsah

Florbalista Brychca si za rvačku s divákem nezahraje čtyři zápasy

PRAHA

Tresty na obou stranách vynesla za incident při nedělním druhém semifinálovém utkání extraligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví disciplinární komise České florbalové unie. Za potyčku s divákem a hostujícími hráči byl ostravský klub potrestán pokutou 50 tisíc korun a uzavřením domácího hřiště na jedno utkání s podmínečným odkladem na jeden rok. V případě jeho porušení by musely Vítkovice hrát minimálně 50 kilometrů od svého sídla.

Článek

Mladá Boleslav zaplatí 15 tisíc korun, útočník Lukáš Brychca nesmí hrát čtyři zápasy a další ofenzivní opora týmu Petr Novotný má podmínečný zákaz startu na dvě utkání. Novotný, který dostal červenou kartu číslo 3, nemůže kvůli automatickému trestu na jedno utkání nastoupit v sobotu, kdy se za stavu 2:0 na zápasy pro Vítkovice hraje v Mladé Boleslavi třetí duel série na tři vítězné.

"Na rozhodnutí bude samozřejmě mnoho názorů, ale snažili jsme se o co nejobjektivnější posouzení celého případu. Někdo bude prezentovat pokutu pro Vítkovice jako nízkou, protože maximem bylo 250 tisíc korun. Někdo jiný bude poukazovat na to, že jde pravděpodobně o nejvyšší trest který byl disciplinární komisí kdy udělen," řekl webu České florbalové unie předseda disciplinární komise Tomáš Březina.

Emoce vyvolal nepotrestaný zákrok

Emoce v ostravské hale Dubina vyvolal v 58. minutě nepotrestaný zákrok Novotného na domácího Milana Tomašíka. Následně jeden z diváků, kterým byl zástupce sponzorů Vítkovic Martin Čépe, napadl na trestné lavici sedícího Brychcu, jenž s ním předtím měl slovní výměnu názorů. Novotný pak Čépeho odstrčil na zem, když se sápal na Brychcu.

Disciplinární komise se případem zabývala ve čtvrtek, na kdy si osobně pozvala všechny účastníky incidentu. Verdikt vynesla dnes. "U Mladé Boleslavi je pokuta výrazně nižší, protože na jejich straně nebylo pořadatelské provinění, ale v uvozovkách pouze provinění způsobem chování," řekl Březina.

Odůvodnil i tresty pro hráče. "Nejtvrdší má Lukáš Brychca, který i před disciplinární komisí sám potvrdil, že cítí zodpovědnost za vyprovokování celého konfliktu," podotkl Březina. Brychca podle disciplinární komise po usednutí na trestnou lavici opakovaně nepřípustně verbálně a gesty reagoval k divákům v hledišti.

"Naopak u Novotného trestu jsme vzali v potaz, že se snažil zabránit hrozící bitce," řekl předseda disciplinárky. Ta projednala i Novotného zákrok na Tomašíka, který podle ní měli sudí Libor Gavlas a Lukáš Mikula v zápase potrestat vyloučením, ale disciplinárně jeho faul neřešila.

Reklama

Související témata: