Hlavní obsah

Předběžné líčení s Bryantem bude bez žalobkyně

EAGLE (USA)

Žena, která obvinila basketbalistu Kobeho Bryanta ze znásilnění, nemusí svědčit příští týden při předběžném líčení případu. Obhájci hvězdy Los Angeles Lakers tak neuspěli se svým požadavkem, aby devatenáctiletá dívka musela před soud přestoupit už nyní.

Foto: ČTK

Kobe Bryant spolu s manželkou Vanessou

Článek

Soudce Frederick Gannett zároveň oznámil, že slyšení bude 9. října přístupné veřejnosti. Toto rozhodnutí možná přiměje Bryantovy obhájce k tomu, že se předběžného líčení zřeknou a budou požadovat rovnou soudní proces před porotou.

Něco přístupné veřejnosti, něco ne

Bezprostředně před slyšením se chce soudce ještě jednou sejít s právníky obou stran. Poté se rozhodne, které části případu se budou projednávat za zavřenými dveřmi s vyloučením veřejnosti, aby basketbalistovi zaručil právo na spravedlivý soud. Proces začne, pokud soudce Gannett rozhodne, že pro žalobu svědčí dostatečně silné důkazy.

Bryant čelí obvinění, že v horském hotelu ve Vailu znásilnil 30. června mladou ženu, která tam pracovala jako recepční. Basketbalista, který je díky složení kauce 25 tisíc dolarů na svobodě, přiznal, že s ní měl mimomanželský sex. Použití násilí však rozhodně popírá.

Reklama