Hlavní obsah

Basketbalisté New Jersey měli kliku, nejsou nejhorší v historii

NEW YORK

Basketbalisté New Jersey si připsali desátou výhru v NBA a odvrátili hrozbu, že vyrovnají nejhorší zápasovou bilanci v jednom ročníku zámořské ligy. Nets v pondělí porazili San Antonio 90:84.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Basketbalisté New Jersey se radují z vydřeného vítězství.

Článek

"Máme kliku a desátou výhru! Nets vyhráli!" radoval se hlasatel týmu, který si vylepšil letošní bilanci na deset výher a 64 porážek. Nejhorší sezónu v historii NBA předvedla Philadelphia, která v sezóně 1972-73 vyhrála jen devětkrát.

Brook Lopez nastřílel 22 bodů a přidal dvanáct doskoků v dresu Nets, kteří o vítězství rozhodli v závěrečné čtvrtině. "Nikdo nechce být nejhorším týmem historie, takže jsme nadšení z výhry, ale skákat radostí až do stropu nemůžeme," konstatoval další hráč beznadějně posledního týmu soutěže Devin Harris.

Nowitzki se opět blýskl 

V Dallasu se blýskl německý hráč Dirk Nowitzki 34 body, deseti doskoky a stejným počtem asistencí. Svým druhým triple-doublem v kariéře pomohl k výhře 109:93 nad Denverem.

Nowitzki přidal k tradičně dobré střelbě a doskokům i asistence, jelikož se na něj obrana Denveru hodně soustředila. "Když hrajeme dobře, tak jde míč z ruky do ruky," řekl.

Dallasu se podařilo ubránit třetího nejlepšího střelce ligy Carmela Anthonyho, který dal jen deset bodů. "Shawn Marion odvedl skvělou práci," chválil kouč Rick Carlisle Mariona, který navíc v útoku přidal 21 bodů.

Výsledky NBA:
Charlotte - Toronto 101:103, Dallas - Denver 109:93, New Jersey - San Antonio 90:84, New Orleans - LA Lakers 108:100, Utah - New York 103:98.

Reklama

Související témata: