Hlavní obsah

Házenkářky vyhrály v Ázerbájdžánu a mají první body

BAKU

České házenkářky si ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy připsaly první vítězství, když ve středu v Baku zdolaly poslední tým druhé skupiny Ázerbájdžán 26:19. Se stejným soupeřem se střetnou v neděli v Brně.

Článek

Svěřenkyně Jiřího Tkadlece se po říjnových prohrách v Maďarsku a se Švédskem trápily střelecky i proti outsiderovi skupiny. V prvním poločase sice soupeř jen jednou za celý zápas vedl, ale výrazný náskok si české házenkářky nedokázaly vypracovat.

I přes deset minut trvající čekání na gól od stavu 7:5 skončil poločas díky solidní obraně a brankářce Satrapové těsným vedením hostů. Až po změně stran se podařilo českým hráčkám výrazněji odskočit. I zásluhou "pětigólových" střelkyň Zámorské a Černé to bylo brzy o pět branek a také ve zbytku utkání Tkadlecův tým už potvrdil roli favorita.

Ázerbájdžán - Česko 19:26 (8:10)
Sestava a branky Česka: Doláková, Satrapová - Zámorská 5/2, Knedlíková, Kysučanová 3, Keclíková 1, Salčáková 1, Kutlvašrová 2, Černá 5, Vítková 4, Hrbková 1/1, Štěrbová 2, Tomečková 2, Spíchalová.
Nejvíce branek Ázerbájdžánu: Pecheová 5, Derjabinová 3/3, Tankaská 3. Rozhodčí: Katsikis, Michailidis (Řec.). Sedmimetrové hody: 5/3 - 3/3. Vyloučení: 5:1. Diváci: 550.

Reklama

Související témata: